Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Nieuws 

DE SFINX

TWEEDE JEUGDBOEK VAN JAMES ROLLINS VERSCHENEN

21 augustus 2011 | Bij uitgeverij De Fontein verscheen afgelopen week De Sfinx, het tweede jeugdboek van bestsellerauteur James Rollins over Jake en Kady Ransom. Rollins brak in 2006 in Nederland door met Steen der Wijzen, het tweede deel in een spannende reeks avonturenromans over de Sigma afdeling, een fictief onderdeel van het Amerikaanse DARPA-instituut, een onderdeel van defensie. Bij uitgeverij Luitingh zijn inmiddels zes delen in vertaling verschenen.

In 2009 verscheen in Amerika zijn eerste jeugdboek, Het Maya Mysterie, welke een jaar later door De Fontein in een Nederlandse vertaling werd uitgebracht.

"Ik wilde een fantasiewereld creŽren waarin allerlei oude beschavingen werden gedwongen om samen te werken om te overleven: Maya's, Egyptenaren, Vikingen, Romeinen enz. Ik had overwogen om ze in een geheel nieuwe wereld te plaatsen, maar dacht uiteindelijk: 'wat als groepjes van die beschavingen uit hun tijdslijn werden opgepakt en teruggezet in het prehistorische verleden, waar de dinosaurussen nog rondliepen?' Hoe zouden ze overleven? En zo begon het grote avontuur van Jake Ransom en zijn oudere zus Kady die ook in dit woeste verleden werden gedropt om het mysterie van hun verdwenen ouders op te lossen."

Het boek:
Wanneer Jake en zijn zus Kady in Egypte onderzoek doen naar mummies, wordt er een vreemd gemummificeerd schepsel ontdekt. In de betreffende graftombe lopen Jake en Kady in een val van de Schedelkoning en belanden ze in de prehistorische wereld. Niet alleen zijzelf maar ook hun oude vrienden Marika, Pindor en Bach’uuk lopen nu gevaar. Om de wereld te redden moet Jake de geheimzinnige herkomst van een mythisch vuuroog achterhalen, een talisman met afgrijselijke krachten. Als hij alle aanwijzingen uit de Egyptische mythologie samenvoegt, wordt hij gedwongen het lot van zijn verloren ouders onder ogen te zien. Zal hij de waarheid over zijn moeder en vader ontdekken?De Sfinx
Auteur: James Rollins
(The Howling Sphinx)
Uitgeverij De Fontein
Vertaling: Hanneke Majoor
ISBN: 978 90 261 2775 5
Gebonden
Leeftijd: 10-12 jaar
Prijs: € 17,50
Verschenen: augustus 2011

 

 

 

James Rollins (pseudoniem van Jim Czajkowski) is een New York Times bestsellerauteur. Hij heeft een grote interesse in archeologie. James bezit zijn eigen Curiositeitenkabinet met daarin een 100.000 jaar oude mammoetstand. Onder de naam James Clemens schrijft hij ook fantasyromans.

De Sfinx is het tweede boek in zijn serie over Jake Ransom. 

    

 

 


Reageer op dit artikel

Dat kan op het forum van Ezzulia, waar een apart topic is aangemaakt over de jeugdboeken van James Rollins.

Kijk hier voor deze topics op het Ezzulia forum 

Terug naar boven

Terug naar boven