Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Nieuws

NIEUWE THRILLERS

VERTAALDE THRILLERS BIJ KARAKTER UITGEVERS

14 juni 2011 | De afgelopen weken verschenen er bij Karakter Uitgevers veel zeer interessante nieuwe thrillers in een Nederlandse vertaling. De witte duivel van Justin Evans was op onze website al De Leestip van Beldaran en staat inmiddels op de wenslijst van veel van onze bezoekers. Maar ook de andere boeken die de uitgever de laatste tijd heeft uitgebracht verdienen extra aandacht. Vooral de variatie valt op, met literaire thrillers, een horrorverhaal, een historische thriller en spionagethrillers. Zo vlak voor Vaderdag de moeite waard om ze allemaal eens op een rijtje te zetten.

 


Andrew Brown | Het lied van de dood
Oorspronkelijke titel: Coldsleep Lullaby
Karakter Uitgevers
Vertaling: Erica Feberwee
ISBN: 978 90 452 055 2
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: mei 2012

 

 

Stellenbosch, tegenwoordige tijd.
Het lichaam van een jonge blanke vrouw, Melanie du Preez, wordt drijvend in de rivier gevonden. Inspecteur Eberard Februarie, een gekleurde man die worstelt met demonen uit zijn eigen verleden, krijgt de zaak toegewezen. Tijdens het onderzoek belandt hij in een verborgen wereld die leidt naar het verrotte hart van de oude stad. Een wereld van decadentie, van seks en drugs, waarin blanken en zwarten zich aan elkaar verlustigen.

Stellenbosch, zeventiende eeuw.
Het talent van Martin van der Keesel voor de wijnbouw is even groot als de wreedheid waarmee hij de slaven die voor hem werken behandelt. Als hij zijn aandacht op de familie Boorman richt, en in het bijzonder op hun jonge dochter Sanna, zet dat gebeurtenissen in gang die niet alleen door dreunen in de vroege koloniale gemeenschap, maar waarvan de echo zelfs drie eeuwen late nog doorklinkt.

Met deze twee verweven verhaallijnen heeft auteur Andrew Brown een fascinerende literaire thriller geschreven over verraad, moed en verlossing. Het lied van de dood is een intelligent, ijzingwekkend en meeslepend verhaal waarin Februarie moet snel handelen in een zaak die de maatschappelijke vooroordelen overstijgt om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Andrew Brown.

 


Justin Evans | De witte duivel
Oorspronkelijke titel: The White Devil
Karakter Uitgevers
Vertaling: Rie Neehus
ISBN: 978 90 452 0354 6
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: mei 2012 

 

 

Andrew Taylor is een Amerikaanse jongen van 17, die door zijn ouders naar een prestigieuze Britse kostschool wordt gestuurd. Harrow School is een 400 jaar oud instituut nabij Londen, een elitaire kostschool waar belangrijke Engelsen zijn opgeleid, onder wie de grote schrijver Lord Byron. Het is ook -- net als andere Britse elitaire kostscholen -- een broeiplaats van arrogantie, seksuele dubbelzinnigheid en wreedheden.

De Amerikaanse Andrew is uiteraard een outsider op de school en als hij als enige getuige is van een moord, wordt hij compleet met argusogen bekeken. Wat Andrew ziet is dat een vreemde, tengere jongeling een van zijn klasgenoten wurgt. Maar omdat de vreemde jongen met het witte haar van het ene op het andere moment in lucht lijkt te zijn opgegaan, houdt Andrew zijn versie voor zich. Steeds vaker treedt de mysterieuze moordenaar in contact met de nietsvermoedende Andrew, die uiteindelijk maar tot n verbijsterende conclusie kan komen: de witharige jongen is een oude geest, die al eeuwenlang rondspookt op de school.

De duivel met het witte haar blijft Andrew achtervolgen, nu eens als onweerstaanbare homoseksuele verleider, dan weer als uitgeteerde vijand. In n van die ziekmakende visioenen brengt hij Andrew door het huis waarin hij is ondergebracht naar een onderaardse cisterne. Andrew, de wanhoop nabij, openbaart zijn geheim aan Piers Fawkes, een aan lager wal en de drank geraakte dichter, die bezig is met een toneelstuk over het leven van Lord Byron. En het is Fawkes die in de onsamenhangende verhalen een tot nu toe niet onderzochte rode draad in Byrons leven ontdekt...

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Justin Evans.

 


Robert Fabbri | Tribuun van Rome


 

Oorspronkelijke titel: Vespasian - Tribune of Rome
Serie: Vespasianus
Eerste deel
Karakter Uitgevers
Vertaling; Harry Naus
ISBN: 978 90 452 0075 0
Paperback
Prijs: € 12,95
Verschenen: mei 2012  

 

Een man: geboren in de diepste duisternis
Zijn doel: de beste keizer van Rome te worden

Het jaar 9 na Christus: Titus Flavius Vespasianus wordt onder een ongelukkig gesternte geboren en groeit op in de schaduw van zijn oudere broer Sabinus. Op zestienjarige leeftijd verlaat Vespasianus, toekomstig keizer van Rome, de boerderij van zijn familie en gaat op weg naar de hoofdstad van het Romeinse keizerrijk met als doel het vinden van een leermeester en toe te treden tot het leger.

Terwijl de situatie in Rome slechter en slechter wordt, vlucht Vespasianus de stad uit en accepteert hij een post als tribuun van een impopulair legioen aan de grens met de Balkan. Onervaren als hij is, moet hij zijn mannen leiden in een bloedig gevecht tegen vijandige bergstammen. Nog gevaarlijker wordt het als er ook nog gedeserteerde Pretorianen en spionnen van de keizer op uit zijn om hem te vermoorden. Vespasianus moet het op een of andere manier in ieder geval zien vol te houden totdat hij de verraders achter de beraamde opstand ontmaskerd heeft...

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Robert Fabbri.

 


Jrg Isringhaus | Zoon van Odin
Oorspronkelijke titel: Unter Mrdern
Karakter Uitgevers
Vertaling: Corry van Bree
ISBN: 978 90 452 0045 3
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: mei 2012

 

 

'Je bent n van ons. Arisch in hart en nieren, net als je broer. Je draagt hetzelfde teken als de anderen. Zuiver bloed, zuiver hart, zuiver volk. Je bent een zoon van Odin. Je hebt een plicht te vervullen.'

Terwijl de Zweed Birger Dahlerus verwoede pogingen doet de nazi's ervan te weerhouden Polen binnen te vallen, wordt Richard Krauss, een Duitse spion die is overgelopen naar Engeland, door de Britse regering naar Duitsland gestuurd om Hitler uit de weg te ruimen. Maar Krauss heeft andere plannen: zodra hij in Berlijn aankomt, waagt hij zich in het hol van de leeuw: het hoofdkwartier van de 'Zonen van Odin', waarvan hij vroeger zelf lid is geweest en waarvan zijn broer nu nog de leider is. Zijn enige doel is om zijn broer te wreken, die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn minnares. Ooit was Richard zelf actief lid van de organisatie en zelfs belast met een zeer belangrijke opdracht: de veiligheid van een kind dat van groot belang was voor Das Reich...

Zoon van Odin is een spionagethriller die zich kan meten met het beste van Frederick Forsyth en John le Carr. Met dit boek heeft Jrg Isringhaus een spionagethriller afgeleverd die alom wordt geprezen als 'een overtuigende mix van feiten en fictie.' 

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Jrg Isringhaus.

 


Chris Pavone | Expats
Oorspronkelijke titel: The Expats
Karakter Uitgevers
Vertaling: Jan Smit
ISBN: 978 90 452 0364 5
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: mei 2012

 

 

 

Kate Moore ziet zich gedwongen te stoppen als geheim agente van de CIA als haar man een nieuwe baan accepteert in Luxemburg. Als ze er goed over nadenkt, kan ze er wel vrede mee hebben dat ze haar dubbelleven achter zich laat. Geen geheimen en ook geen leugens meer, ze kan zich nu volledig op haar gezin richten. De verhuizing is een uitgelezen mogelijkheid voor haar en haar familie om in een vriendelijke Europese stad als expats een nieuw leven te beginnen, een nieuw thuis te stichten, met alles wat daarbij hoort.

In Luxemburg raken Kate en haar man Dexter bevriend met een ander Amerikaans koppel, Julia en Bill. Ze zijn charmant en sociaal, maar Kate kan het gevoel maar niet onderdrukken dat Julia en Bill niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Ze doen vaag over hun verleden en zijn behoedzaam op een manier waarvan Kate als geen ander weet - ze spreekt uit ervaring - dat die hoort bij mensen die iets te verbergen hebben.

Haar man Dexter gaat compleet op in zijn werk - hij doet de beveiliging voor een grote bank - en heeft geen idee wat er zich afspeelt en omdat Kate het nog niet verleerd is, gaat ze op onderzoek uit. Ze begint Julia en Bill te schaduwen en terwijl ze steeds betere vrienden worden, samen gaan stappen in clubs in Parijs en skin in de Alpen, komt ze er langzamerhand achter dat ze niet de enige is met een geheim verleden... 

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Chris Pavone.

 


William Ryan | Staat van terreur
Oorspronkelijke titel: The Holy Thief
Karakter Uitgevers
Vertaling: Yolande Ligterink
ISBN: 978 90 452 0025 5
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: juni 2012

 

 

Moskou, 1936. De winter in Moskou en het regime van Stalin houden de inwoners van de stad en de rest van het land in een ijzeren greep. In een verlaten kerkgebouw wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Haar verminkte en gemartelde lichaam is door de moordenaar op het altaar achtergelaten, open en bloot, zodat iedereen het kan zien. Inspecteur Alexei Korolev, van de Divisie Crimineel Onderzoek van de Militie van Moskou, wordt gevraagd de zaak te onderzoeken.

Als hij ontdekt dat het slachtoffer een Amerikaanse burger is, raakt het Volkscommissariaat voor Interne Zaken – de meest gevreesde organisatie van Rusland – ook bij de zaak betrokken. En algauw merkt Korolev dat hij nauwlettend in de gaten gehouden wordt; een simpele misstap in zijn zoektocht naar de moordenaar en een verloren gewaand icoon van de Maagd van Kazan, en hij wordt naar een werkkamp gestuurd in het ijskoude noorden, beter bekend als De Zone.

Vastberaden om de waarheid boven water te halen, begeeft Korolev zich op het terrein van ‘De Dieven’, de heersers over de onderwereld van Moskou. Naarmate er meer lichamen gevonden worden en de druk van bovenaf toeneemt, weet Korolev niet goed meer wie hij nou wel en niet kan vertrouwen in een Rusland waar angst, onzekerheid en honger de echte vijanden zijn. Korolev komt er snel genoeg achter dat niet alleen zijn morele en politieke idealen gevaar lopen, maar ook zijn eigen leven...

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van William Ryan.

 


Richard Zimler | Warschau anagrammen
Oorspronkelijke titel: The Warsaw Anagrams
Karakter Uitgevers
Vertaling: Jan Steemers
ISBN: 978 90 452 0394 2
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: juni 2012

 

 

Op zekere dag wordt psychiater Erik Cohen net als alle andere joodse inwoners van Warschau door de nazi's gedwongen zich in het getto te vestigen. De 67-jarige einzelgnger moet intrekken bij zijn veel jongere nicht Stefa en haar negen jaar oude zoontje Adam. Tussen de knorrige oude man en het vrolijke en levenslustige kind ontstaat langzaamaan een vriendschappelijke verstandhouding. Tot zich een tragedie voltrekt als Erik op zekere dag -- tegen het uitdrukkelijke verbod van Stefa in - zijn neefje toestaat alleen de straat op te gaan. Adam keert die dag niet terug, pas een dag later wordt zijn lijkje thuisgebracht. Het lichaam is naakt en er is een been afgehakt; in zijn mond zit een stukje draad. Het verminkte lijfje van Adam is teruggevonden in het prikkeldraad dat het getto omgeeft, maar is er aan de -- christelijke -- buitenkant in gegooid.

Kapot van verdriet zweert Erik niet te rusten voordat hij de moordenaar heeft opgespoord. Zijn naspeuringen brengen aan het licht dat er al eerder een kind uit het getto is verdwenen en op vergelijkbare wijze is teruggevonden: een meisje genaamd Anna, van haar was een hand afgesneden. Weer wat later verdwijnt nog een kind, een weesjongen; als zijn lijk wordt teruggevonden mist een deel van de huid van de heup. In zijn hand zit een lapje gaas.

In het kader van zijn onderzoek waagt Erik zich in de voor hem verboden christelijke wijk van Warschau, waar hij er door middel van een raadselachtige therapiesessie met de dochter van een hooggeplaatste nazi achterkomt dat de verdwenen kinderen wel degelijk iets gemeen hadden: op elk van hun missende lichaamsdelen bevonden zich moedervlekken. Zodoende ontkomt Erik uiteindelijk niet aan het gruwelijke besef dat het de moordenaar om de huid van de joodse kinderen is te doen...

Kijk hier op het forum van Ezzulia voor een apart topic over de boeken van Richard Zimler.

     


 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven