Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 245 5383 9

Paperback
Prijs: € 16,95

Verschenen:
augustus 2012
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 303

Michael J. Sullivan, geboren en getogen in Detroit, Michigan, begon zijn carrière als kunstenaar en illustrator. In 1996 richtte hij zijn eigen advertentieagentschap op, maar hij sloot het weer in 2005 om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Hij woont en werkt nu in Fairfax, Virginia, met zijn vrouw en drie kinderen.

Michael J. Sullivan
De elfentoren
(2012)

19 oktober 2012 | De Leestip van Beldaran

Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater worden ingehuurd door een jonge vrouw om haar dorp te vrijwaren van nachtelijke aanvallen. Wat de twee schelmen niet weten, is dat ze zo ongewild betrokken raken bij de snode plannen van de tovenaar Esrahaddon.

Terwijl Rolf zich inspant om de geheimen te ontrafelen van een oude elfentoren, probeert Hadriaan de dorpbewoners zover te krijgen dat ze zich wapenen tegen de onzichtbare vijand. Als vervolgens enkele leden van de Kerk van Nyphron ter plekke arriveren, wordt een reeks gebeurtenissen in gang gezet die gevolgen heeft voor heel het land.

‘Toen de man uit de schaduw stapte, wist Wybrand Deminthal direct dat de ergste, zo niet de laatste dag van zijn leven was. De man, die gekleed was in ruwe en ruig leer, kwam hem vaag bekend voor. Ruim twee jaar eerder had Wybrand dat gezicht heel even bij kaarslicht gezien, en hij had gehoopt dat gezicht nooit meer tegen te komen. De man droeg drie zwaarden, alle drie even gehavend en dof, met gerafelde gevesten vol zweetplekken. Hij was ruim een voet langer dan Wybrand, zijn schouders waren breder en zijn handen krachtiger en hij had zijn gewicht gelijkmatig verdeeld over de ballen van zijn voeten. Hij keek Wybrand aan zoals een kat een muis fixeert.’

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/
Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven