Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 245 5374 7

Paperback
Prijs: € 16,95

Verschenen:
juli 2012
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 300

Michael J. Sullivan, geboren en getogen in Detroit, Michigan, begon zijn carrière als kunstenaar en illustrator. In 1996 richtte hij zijn eigen advertentieagentschap op, maar hij sloot het weer in 2005 om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Hij woont en werkt nu in Fairfax, Virginia, met zijn vrouw en drie kinderen.

Het koningscomplot
Michael J. Sullivan
(2012)

28 september 2012 | De Leestip van Beldaran

Geen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...? De aartsschelmen Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater verdienen namelijk een aardige duit met het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, voor iedereen die zich hun diensten kan veroorloven. Zullen ze een feilloze manier weten te vinden om zich uit de nesten te werken als ze onder valse voorwendselen betrokken raken bij een samenzwering om de koning te vermoorden? Of zal het deze keer anders uitpakken? Fataal?

‘Hadriaan kon in het donker maar weinig ontwaren, maar hij kon wel horen – twijgjes die braken, bladeren die werden platgedrukt, gras dat werd beroerd. Ze waren met meer dan één, meer dan drie, en ze kwamen dichterbij. ‘geen beweging, jullie,’ beval een norse stem vanuit de schaduwen. ‘We hebben pijlen op jullie ruggen gericht, en als jullie proberen te vluchten, schieten we jullie uit je zadel.’ Hun woordvoerder stond nog verscholen in de donkere bosrand, niet meer dan een vage beweging tussen de naakte takken. ‘We willen jullie alleen van je zware bepakking afhelpen. Er hoeft niemand gewond te raken. Doe wat ik zeg, dan laten we jullie je levens houden. Zo niet, dan nemen we die ook.’ Hadriaan kreeg een misselijk gevoel in zijn maag bij het besef dat dit zijn fout was. Hij wierp een blik in de richting van Rolf, die naast hem op zijn vlekkerige schimmel zat met zijn kap over zijn hoofd, zijn gezicht verscholen. Het hoofd van zijn vriend was gebogen en schudde zachtjes. Hadriaan hoefde de uitdrukking op zijn gezicht niet te zien om te weten hoe die eruitzag.’

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven