Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 499 5278 5

Paperback
Prijs: € 15,00

Verschenen:
april 2012
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 299

De schrijver-journalist Markus Heitz is momenteel de belangrijkste en meest succesvolle Europese auteur van oorspronkelijke fantasyverhalen. Met De Dwergenreeks schreef hij een fantasy epos van klassieke statuur, waarin hij de eeuwige bijrolspelers uit de moderne fantasy in het volle schijnwerperlicht plaatste. Met zijn negendelige saga van De donkere Tijd en De Nieuwe Tijd slaagde hij met vlag en wimpel in zijn poging de epische fantasyroman -  spanning en avontuur in breedbeeld - van nieuwe allure te voorzien, en gaandeweg ook nog eens om het bekende thema van de strijd van goed tegen kwaad nieuw leven in te blazen. Een prestatie waartoe alleen de allergrootste fantasyauteurs in staat zijn.

Markus Heitz is drievoudig winnaar van de Deutscher Phantastik Preis. Hij ontving deze prijs onder meer voor het beste debuut: De Donkere Tijd, Eerste boek: Schaduwen boven Ulldart. Zijn boeken verschijnen in acht landen in vertaling, onder meer in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Van zijn boeken werden alleen al in Europa meer dan 1.5 miljoen exemplaren verkocht.

Oneiros: Dodelijke vloek
Markus Heitz
(2012)

21 september 2012 | De Leestip van Beldaran

Konstantin is een zogenaamde Doodslaper, een onsterfelijke, maar geniet niet de voordelen die het eeuwige leven met zich meebrengt. Als ieder ander kan hij ziek of gewond raken. Hij geneest niet sneller, is niet sterker... en hij kan eenvoudigweg niet sterven, omdat De Dood hem niet kan zien! Maar... telkens als Konstantin in slaap valt, geeft zijn brein een signaal af dat De Dood in staat stelt hem op te sporen. Als dat gebeurt, gaat hij op pad en vernietigt hij alles en iedereen in Konstantins nabije omgeving – mensen, dieren, planten – in de hoop dat Konstantin zich deze keer onder zijn slachtoffers bevindt. Dat betekent ook dat Konstantin nooit naast een vrouw in slaap kan vallen – binnen luttele seconden zou De Dood een eind aan haar leven maken.

Maar Konstantin is niet de enige Doodslaper; ook zijn goede vriend Timothy, die in opdracht van mi6 terroristen en andere bedreigingen uit de weg ruimt, is een van hen. Samen gaan ze op zoek naar een Doodslaper die aan narcolepsie lijdt en door zijn slaapzucht en geregelde woedeaanvallen onschuldige slachtoffers maakt. En Konstantin heeft nog een persoonlijk doel voor ogen: hij is vastbesloten de vloek op te heffen die hem aan De Dood bindt, zodat hij als een gewone sterveling de rest van zijn leven kan doorbrengen in het gezelschap van de vrouw van wie hij zielsveel houdt...

‘Konstantin keek op de klok die naast de deur aan de wand hing en die aangaf dat het iets over negen was. Een nieuwe werkdag begon voor hem en de medewerkers van Ars Moriendi , zijn bedrijf, dat hij ook graag met een grijns Rust Zacht BV noemde, naar de begrafenisonderneming uit de komische griezelfilm Comedy of Terrors met Vincent Rice, Peter Lorre en Boris Karloff. Maar met hun moorddadige methoden had hij niets te maken. ‘Goed, aan de slag, dames en heren. Of zijn er nog zaken onduidelijk? Ik ben vanaf overmorgen weer op reis, maar blijf bereikbaar via de mobiele telefoon’. Alle hoofden in het kleine katoor schudden ontkennend. De elf dames en heren pasten nauwelijks in de kamer, de meesten moesten staan. Ze hadden gezamenlijk de weeklijst doorgenomen: een aantal gewone begrafenissen op de lokale begraafplaatsen, twee transporten naar het buitenland, twee begrafenissen op zee, respectievelijk in de Atlantische Oceaan en in de Oostzee, en het schema voor de 24-uurs bereikbaarheid voor nieuwe sterfgevallen.’

Zie ook http://www.mahet.de/site/Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven