Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 499 5278 5

Paperback
Prijs: € 15,00

Verschenen:
april 2012
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 298

Dean Ray Koontz is in 1945 in Everett, Pennsylvania geboren. Als kind schreef hij verhalen die hij zelf illustreerde, inbond en probeerde te verkopen voor 5 dollarcent. Tegen de zin van zijn ouders besteedde hij zijn geld vooral aan het kopen van boeken. Op zijn elfde ging hij voor het eerst naar de bibliotheek en daar las hij alles wat hij te pakken kon krijgen. Zijn moeder was ziekelijk en zijn vader was een agressieve, gokgrage alcoholist. Op zijn vierde werd hij door een vriendin van zijn moeder in huis genomen en daar leerde hij voor het eerst wat het is om op te groeien in een stabiel en huiselijk gezin. Hij zal zijn liefde voor boeken uit dat gezin hebben meegekregen.

De miljardair
Dean Koontz
(2012)

14 september 2012 | De Leestip van Beldaran

'Nog nooit had ik zo'n mooi gebied als Roseland gezien, en tegelijkertijd zo'n duistere dreiging ervaren...'
-
Odd Thomas.

Odd Thomas is te gast op het landgoed Roseland, het exclusieve buitenverblijf van een eenzame miljardair. Op het eerste gezicht lijkt het de ideale plek om tot rust te komen, maar al snel ontdekt Odd dat de villa grote geheimen herbergt. Odd kan de doden zien, begrijpen en helpen hun laatste doel te bereiken. Maar hij weet dat elke gave een prijs heeft.

Odd Thomas is een van de meest geliefde personages van Dean Koontz.

‘Aan het eind van mijn tweede hele dag als gast op Roseland liep ik tegen zonsondergang over het uitgestrekte gazon van het hoofdgebouw naar het eucalyptusbos, toen ik intu´tief mijn pas inhield en me omdraaide. In volle vaart galoppeerde er een zwarte hengst op me af, een groot en zwart dier dat ik al eerder had gezien. Ik had er boeken op nageslagen, zodat ik inmiddels wist dat het om een Fries raspaard ging. Het dier werd bereden door een blonde vrouw in een wit nachtgewaad. Doordat ze een geest was, maakte ze geen enkel geluid. Ze gaf het paard flink de sporen, en het dier galoppeerde in stilte voort, dwars door me heen, zonder dat in daar iets van voelde. Ik beschik over bepaalde talenten. Niet alleen ben ik een heel behoorlijke snelbuffetkok, maar ook heb ik soms voorspellende dromen. En in wakkere toestand zie ik soms geesten van overledenen die om uiteenlopende redenen de oversteek naar gene zijde nog niet hebben gemaakt. Dit paard en de vrouw leefden niet meer, waren slechts als geesten in onze wereld aanwezig en wisten dat ik de enige was die hen kon zien. De vorige dag was de vrouw al twee keer aan me verschenen, en vanmorgen weer, maar toe op een afstand.’

Zie ook http://www.deankoontz.com/Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven