Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 245 4821 7

Paperback
Prijs: € 17,95

Verschenen:
juni 2012
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 293

Met zijn veelgeprezen romans over het geheimzinnige rijk Askir, die de lezer meesleuren in een spannend rollenspelavontuur, wist Richard Schwartz in Europa tienduizenden fantasy-fans aan zich te binden. De avonturen van de halfelfin Leandra en haar reisgenoot Havald, die via een magische poort in het legendarische verleden van Askir belanden, zijn in het buitenland al jarenlang ongekend populair.

Het tweede legioen
Richard Schwartz
(2012)

13 juli 2012 | De Leestip van Beldaran

In herberg De Hamerkop worden de krijger Havald en zijn geliefde, de halfelfin Leandra, door de mysterieuze Kennard gewaarschuwd voor de naderende ondergang van het rijk Askir. Nu het land is verdeeld over zeven koninkrijken heeft de imperator van Thalak vrij spel. Havald en Leandra hebben maar één kans om de wrede alleenheerser te stoppen en de inwoners van Askir te redden: alles staat of valt bij hun poging om de zeven koninkrijken weer te verenigen tijdens de eerstvolgende kroonraadzitting. Halsoverkop reist het duo via een magische tijdpoort af naar het woeste rijk Bessarein om vanuit daar door te reizen naar Askir. Maar onderweg gaat er iets gruwelijk mis...

‘Ik leunde tevreden achterover in mijn stoel. Eberhard, de waard van herberg De Hamerkop, had zichzelf overtroffen in de keuken en ik voelde me aangenaam verzadigd. Het was gemoedelijk in de herberg, en warm genoeg om van een koele slok Fiorenzer wijn te kunnen genieten. Misschien was het zelfs wat te warm, maar het leek me onwaarschijnlijk dat iemand daarover zijn beklag zou doen. Drie weken geleden had hier, aan de voet van de Donderpas, een magische ijsstorm gewoed die gedreigd had ons met zijn kou te bedelven. Het was enkel te danken aan het offer van dappere mannen en vrouwen dat het gelukt was de veroorzaker van de storm te verslaan en zijn macht te breken. Die kou wilde ik nooit meer voelen, noch wilde ik me ooit nog beklagen als ik het te warm vond.’Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven