Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
 978 90 225 5802 7

Paperback
Prijs: € 19,95

Verschenen:
juni 2012
ISBN:
 978 90 225 5801 0

Paperback
Prijs: € 19,95

Verschenen:
juni 2011Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 291

Terry Brooks, geboren en opgegroeid in Sterling, Illinois, schreef als advocaat zijn eerste fantasyromans in zijn vrije tijd en begon pas in 1986 fulltime schrijven. Zijn debuut, Het zwaard van Shannara, was de eerste fantasybestseller nŠ J.R.R. Tolkiens In de ban van de ring en was de eerste van inmiddels meer dan 20 New York Times bestsellers, waaronder het boek van de Star Wars film The Phantom Menace. De Shannara reeks is de langstlopende en meest uitgebreide fantasyserie van dit moment en heeft inmiddels vele miljoenen trouwe fans wereldwijd. Met meer dan 21 miljoen verkochte exemplaren is Brooks een van de allergrootste fantasyauteurs wereldwijd.

Legendes van Shannara 1 & 2
- Dragers van de Zwarte Staf
- De Maatstaf van de Magie

Terry Brooks
(2011/2012)

29 juni 2012 | De Leestip van Beldaran

Vijfhonderd jaar zijn verstreken sinds Havik een groep haveloze overlevenden naar een dal bracht dat door een magische barriŤre werd beschermd. Nu is er door demonen een bres in de beschermende muur geslagen. De laatst bekende Ridder van het Woord, Sider Ament, heeft een machtige zwarte staf die hij aan een nieuwe leider hoopt door te geven. Nadat hij de tieners Panterra Qu en Prue Liss, beiden begaafde Spoorzoekers, heeft gered, vraagt Sider aan hen om de Kinderen van de Havik te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Helaas delen de leiders van hun raad niet Siders overtuiging dat er een invasie ophanden is. Terwijl Sider de andere kant van de barriŤre verkent, krijgen de jonge Spoorzoekers hulp van Elfen uit Arborlon. Sider was de drager van de enig overgebleven zwarte staf, een machtige talisman die eeuwenlang door de Ridders van het Woord is doorgegeven en die van cruciaal belang is bij het in evenwicht houden van de magie op de wereld. Om de wereld van de ondergang te redden, moet de magie van de staf behouden blijven. Panterra Qu, een jonge Spoorzoeker aan wie de staf na Siders dood wordt doorgegeven, heeft grote moeite om de macht ervan naar zijn hand te zetten. Alles moet op alles worden gezet, want eenieder zal een hoge tol betalen als de oorlog tussen het Woord en de Leegte naar de duisternis dreigt af te glijden.

‘Hij had het lang weten te overleven door zich gedeinsd te houden en problemen uit de weg te gaan. Mensen als hij vielen niet op. Het was de kunst om vooral geen aandacht op jezelf te vestigen. Dus deed hij zijn uiterste best om slechts een arme zwerver te lijken die met rust gelaten wilde worden, maar in deze wereld kreeg je niet altijd wilde. Op dat zelfde moment werd hij door vreemde ogen gadegeslagen. Hij voelde dat ze er waren, verscheidene blikken op verschillende plaatsen. De dieren - de wezens die door gif en chemicaliŽn waren gemuteerd – hadden hun blik afgewend. Hun instinct was scherper, fijngevoeliger, en ze merkten het als er iets niet klopte. Als ze de keus hadden, hielden ze zich liever gedeisd. Maar de ogen van de menselijke roofvijanden bleven op hem gericht, met de minder oplettende blik die hem niet naar waarde kon schatten. Twee mannen hielden hem op dat moment in de gaten en overlegden of ze hem al dan niet zouden aanspreken. Natuurlijk zou hij proberen ze uit de weg te gaan. Hij zou zijn best doen om de schijn te wekken dat hij al die moeite niet waard was. Maar nogmaals, je kreeg niet altijd wat je wilde.’

Zie ook http://www.terrybrooks.net/Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven