Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
 978 90 245 4219 2

Paperback
Prijs: € 24,95

Verschenen:
november 2011

Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 283

Stephen King (21 september 1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder meer dan vijftig horror- en fantasy-boeken, alle wereldwijde bestsellers. In 2003 ontving hij de National Book Foundations's Medal for Distinguished Contribution to American Letters, de meest recente in een lange rij literaire onderscheidingen die hem zijn toegekend.

22-11-1963
Stephen King
(2011)

13 april 2012 | De Leestip van Beldaran

22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde... wat als die dag voorkomen had kunnen worden?

Jake Epping, leraar in een middelgrote stad in New England, krijgt onverwacht die kans: hij ontdekt een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Hij aarzelt niet en reist naar het verleden. Hij komt erachter dat het toen lekkerder rook, er minder vliegtuigstrepen in de lucht waren, het leven er langzamer en vriendelijker aan toe ging... maar ook dat het verleden een weerbarstig en gevaarlijk karakter heeft. Het laat zich niet graag veranderen. En het heeft een belangrijke troef in handen, de liefde. Lukt het Jake uiteindelijk toch om Kennedy's leven te redden? En wat voor onverwachte, huiveringwekkende consequenties heeft dat in het heden?

‘Harry Dunning slaagde met vlag en wimpel. Ik ging op uitnodiging van hem naar de kleine ceremonie in de sportzaal van de SGL. Hij had niemand anders, en ik wilde het graag voor hem doen. Na de uitreikingtoespraak (die werd gehouden door de eerwaarde Bandy, die zelden bij een officiŽle gelegenheid van de school verstek liet gaan) liep ik tussen de vrienden en familieleden door naar Harry, die in zijn eentje in een golvende zwarte toga stond, met zijn diploma in zijn ene en een gehuurde baret in zijn hand. Ik nam zijn hoofddeksel even aan om hem de hand te kunnen schudden. Hij grijnsde, zodat een stel tanden met veel hiaten en nogal wat scheefstand in zicht kwam. Evengoed was het een zonnige, innemende grijns.’Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven