Skip to: site menu | section menu | main content

 

ISBN:
978 90 245 6015 8

Paperback
Prijs: € 16,95

Verschenen:
juni 2013
Kijk hier voor alle voorgaande Leestips van Beldaran.


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip van Beldaran # 330

Michael J. Sullivan, geboren en getogen in Detroit, Michigan, begon zijn carrière als kunstenaar en illustrator. In 1996 richtte hij zijn eigen advertentieagentschap op, maar hij sloot het weer in 2005 om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Hij woont en werkt nu in Fairfax, Virginia, met zijn vrouw en drie kinderen.

Michael J. Sullivan
Een Storm van Smaragden
(2013)

18 juli 2013 | De Leestip van Beldaran

Een onderschept bericht verraadt een plan om het koninkrijk Melengar van de kaart te vegen - twee rasdieven zijn de enigen die dit kunnen voorkomen. Eigenlijk is het tweetal niet langer actief, maar Hadriaan Zwartwater ziet een verband met zijn zoektocht naar de verloren Erfgenaam van Novron en vaart uit naar een onbekende bestemming. Ernstig bevreesd dat Hadriaan zonder hem zal sterven, besluit de schelm Rolf Molenbeek zijn ex-partner op diens zoektocht te vergezellen. Wat volgt is een aaneenschakeling van tegenslagen en verraad. En misschien wel het pijnlijkst van alles: Hadriaan wordt geconfronteerd met een verleden dat hij liever verborgen had gehouden.

‘Merrick Marius legde een pijl op de kleine kruisboog en stak het wapen toen weg onder de plooien van zijn mantel. De sikkel van de maan ging schuil achter dunne wolken, zodat hij en de Grote Markt in duisternis waren gedompeld. Hij keek om zich heen, maar zag nergens beweging op de smerige straten of in de krakkemikkige gebouwen die erlangs stonden. Het was op dit uur uitgestorven in de stad. Ratibor mag dan een smerig gat zijn, dacht hij, mar het is hier tenminste makkelijk werken. De omstandigheden waren verbeterd sinds de nationalisten recent hadden gezegevierd. De stad was niet langer bezet door keizergezinde troepen, en in hun afwezigheid waren reguliere patrouilles gestaakt. De stad had niet eens een schout met fatsoenlijke ervaring, want de nieuwe burgermeester weigerde geroutineerde manschappen of leden van het leger in te huren om haar zogenaamde gezag te handhaven. In plaats daarvan had ze de voorkeur gegeven aan kruideniers, schoenmakers en melkveehouders. Merrick vond haar keuzes onberaden maar degelijke fouten waren te verwachten van een onervaren edelvrouw. Niet dat hij klaagde - hij stelde de hulp op prijs. Ondanks die tekortkoming had hij bewondering voor alles wat Arista Essendon had bereikt. ‘

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/


Kijk hier voor de Leestip van Beldaran op het forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top

Terug naar boven