Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Remko Meddeler
 

 

Remko Meddeler

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Remko Meddeler
Woonplaats: Hengelo (Overijssel)
Forum naam: Remko

 

1. Welke drie boeken gaan dit jaar in ieder geval mee op vakantie?
Zoals menig boekenliefhebber vrees ik elk jaar weer met enorme vreze dat ik op het terrasje van mijn vakantiewoning kom te zitten zonder leesvoer. Dus gaat er elk jaar weer teveel mee. Terwijl ik, sinds ik anderhalf jaar geleden vader ben geworden, “helaas” leestijd voor speeltijd heb moeten inwisselen.
Dit jaar heb ik eindelijk eens Zafon’s De Schaduw van de Wind ingepakt. Het was een verjaardagscadeau waar ik maar niet aan toekwam. Daarnaast kwamen de verhalenbundels Thriller van James Patterson en De beste spannende verhalen van René Appel en Tomas Ross in mijn koffer terecht. Vroeger al was ik gek op de korte verhalen van de goedkope vakantiepockets Inpakken en wegwezen en Mooi meegenomen. De vakantieperiode is bij uitstek geschikt om in kwartiertjes of halve uurtjes te genieten van een interessant, aangrijpend en/of spannend verhaal.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Michael Crichton, zonder twijfel. Om te vragen waarom zijn nieuwste, Next, zo zwak is…
Zonder gekheid, deze auteur, film- en TV-maker heeft zoveel moois op zijn naam staan, dat ik zeer benieuwd ben naar zijn geheim. Een geheim dat hem op het gebied van het spannende boek in staat heeft gesteld al bijna 40 jaar aan de top te staan. Ook hoor ik de man graag nog wat vertellen over zijn goed gedocumenteerde visie op de klimaatverandering, zoals vastgelegd in het meesterlijke Staat van Angst uit 2005. Deze gaat in tegen de gangbare mening dat klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt. Een boek van belang!

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?
Naast een verse bezoeker van Ezzulia ben ik medewerker van die andere website over (spannende) boeken, Crimezone.nl. Als recensent lees ik twee tot drie thrillers per maand. Ik probeer er elke maand nog een boek van mezelf aan toe te voegen. Ik lees dus ongeveer 40 boeken per jaar. Veel te weinig natuurlijk om het grote aanbod nieuwe boeken te verwerken. En dan zijn er ook nog zoveel oude pareltjes!
Momenteel verkeer ik in de laatste pagina’s van de over-de-top-actiethriller Tempel van Matthew Reilly. Kwestie van verstand op nul en gaan. Dat is zo af en toe best lekker.


4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Dat moet je me in december nog maar eens vragen. Ik ben in de loop der jaren uiterst verwend geraakt (louter en alleen op het gebied van boeken, begrijp me goed) en ben dit jaar nog geen topper tegengekomen. Hoewel ik uiterst gecharmeerd ben van de eerdergenoemde verhalenbundel van Appel en Ross. Maar die heb ik nog niet uit.
Het beste boek aller tijden moet haast wel Tolkien’s In de Ban van de Ring zijn. Hoewel Publieke Werken van Thomas Rosenboom ook subliem is. Ach, er is zoveel moois te lezen…

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Hoewel het jammer is dat ze er zichzelf zo vaak bewust van zijn, Boekhandel Broekhuis is dé boekwinkel van Twente. Met een breed en fraai uitgestald assortiment. Maar ik koop ook veel op internet. Vanwege mijn interesse in de geschiedenis van het spannende boek was Boekwinkeltjes.nl dé internetvondst van vorig jaar! Daar zijn trouwens ook veel jonge boeken te vinden.


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven