Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Marieke Kuijpers 

 

Marieke Kuijpers

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Marieke Kuijpers
Woonplaats: 's Hertogenbosch
Forum naam: Mijnboekenkast

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
Aangezien ik geen fan ben van boeken herlezen zou ik kiezen voor boeken die ik nog niet eerder heb gelezen. De volgende drie boeken zou ik meenemen:

Nachtschade van Karin Slaughter
Door Ezzulia ben ik erg nieuwsgierig geworden naar haar boeken. Het wordt dan ook het eerste boek dat ik van Karin Slaughter ga lezen. Het is een redelijk dik boek, dus daar kan ik me wel even mee vermaken. 

Knielen op een bed van violen van Jan Siebelink
Dit boek is natuurlijk flink in de media geweest en dat maakt me ook altijd nieuwsgierig naar een boek. Op het moment lees ik heel erg graag thrillers en daarom blijft het boek maar in de kast liggen, maar als ik dan toch de tijd heb op het onbewoonde eiland dan zou ik dit boek graag mee willen nemen om te lezen. 

Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafn
Eigenlijk geldt hetzelfde voor dit boek. Degene die dit boek hebben gelezen in mijn omgeving zijn allemaal erg enthousiast en vinden het verhaal zo mooi. Ik kan mezelf er echter niet toe zetten om eraan te beginnen, perfect voor een onbewoond eiland lijkt me.


2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Pff, dat is een lastige vraag. Er zijn verschillende schrijvers die ik erg bewonder. Als ik dan toch een keuze moet maken dan kies ik voor Vonne van der Meer. Haar eilandentrilogie (Eilandgasten, De avondboot en Het laatste seizoen) vind ik helemaal super. Door haar gedetailleerde beschrijving van personen, gevoelens en omgeving weet ze bij mij een gevoelige snaar te raken. Ik zou dus graag met haar babbelen over hoe de ideen voor deze boeken ontstaan en hoe ze vervolgens te werk gaat.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

De eerste helft van dit jaar heb ik erg weinig gelezen, tengevolge van de befaamde leesdip. De laatste paar maanden zit ik ongeveer op drie tot vier boeken per maand. Het aantal gelezen boeken dit jaar zal op ongeveer 25 stuks uitkomen.
Op dit moment ben ik niks aan het lezen, ik zit nu net tussen twee boeken in. Ik heb net Wraaklust van Liv uitgelezen en wil nu gaan beginnen in IJsval van Kitty Sewell. Tess Gerritsen had op haar weblog de opmerking geplaatst dat ze dit n van de beste boeken vond die ze dit jaar had gelezen en dergelijke uitspraken maken me altijd weer erg nieuwsgierig.


4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Vorig jaar was dat De Alchemist van Paulo Coelho, gewoon omdat ik dat boek echt een pareltje vind.
Dit jaar heb ik nog niet datzelfde ‘wauw’-gevoel gehad als vorig jaar. Er is wel n thriller die ik erg goed vond dit jaar en dat is Mooie leugens van Lisa Unger. Ik vond dit een erg goed debuutboek dat met veel vaart geschreven is, met een goed verhaal en een goed plot.


5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Ik ga meestal naar Selexyz Adr. Heinen in ’s-Hertogenbosch. Deze winkel is voor mij op loopafstand en het is een winkel met een uitgebreid aanbod en een fijne sfeer.


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven