Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview

Marianne de Rouw


 

Marianne de Rouw

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Marianne de Rouw
Woonplaats: 's Hertogenbosch
Forum naam: Marianneke

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
It van Stephen King.
Dit boek in ieder geval. Ik ben al vanaf mijn 12de een King fan, toen las ik de boeken van mijn vader. Ondertussen heb ik al veel van Kings boeken in mijn kast staan en gelezen maar deze wacht nog steeds op mij om gelezen te worden. De film heb ik al heel vaak gezien dus het verhaal ken ik ondertussen wel. Misschien maar goed ook als je zo alleen op een onbewoond eiland zit. Wie weet lijkt het na dit boek wel ineens een stuk minder onbewoond te zijn als ik dacht. 

De Acht van Katherine Neville.
Gewoon omdat het mij een geweldig boek lijkt en ik het graag lekker rustig ergens wil lezen zonder gestoord te worden. Dat zou toch moeten gaan lukken op een onbewoond eiland. 

Alle Verhalen van Roald Dahl.
Dit is zoals de titel al zegt een boek met daarin zo’n 50 korte verhalen geschreven door Roald Dahl. Als kind heb ik zo’n beetje alle boeken van deze schrijver gelezen en toen ik een aantal jaar geleden dit boek ergens zag staan heb ik het meteen gekocht. Sindsdien staat het bij mij in de kast en heb ik er wel een aantal verhalen uit gelezen maar nog nooit allemaal. 

Verder zou ik in ieder geval een grote fles zonnebrand meenemen met een hoge beschermingsfactor voor het geval het een heel warm eiland is. Ik verbrand namelijk erg snel. Met de zonnebrand en een fijn plekje in de schaduw moet het toch wel een tijdje uit te houden zijn daar.

Ik heb ook graag muziek om me heen maar aangezien de kans groot is dat er geen elektriciteit zal zijn wordt het of mijn MP3 speler met een hele lading batterijen of mijn gitaar. Denk dat het dan toch maar de gitaar wordt, wissel ik gewoon af met lezen. Heb ik ’s avonds als het te donker is om nog te lezen ook iets te doen. Niet dat ik zo geweldig kan spelen en zingen maar vind het gewoon erg leuk en er is daar toch niemand die er last van heeft.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?

Dat zijn er wel meerdere maar ik denk dat ik dan toch kies voor Jostein Gaarder. Ben ooit eens begonnen met De wereld van Sofie en heb daarna nog verschillende andere boeken van hem gelezen, die ik allemaal stukken beter vond trouwens. Steeds weer word ik gepakt door zijn manier van schrijven. Zijn boeken hebben een soort mysterieuze aantrekkingskracht op mij waardoor ik gewoon moet weten hoe het verder gaat. Dit heb ik met andere boeken en schrijvers ook wel maar bij zijn boeken heb ik dit veel sterker. Ik zou wel eens willen weten waar hij de inspiratie vandaan haalt voor zijn boeken, hoe de ideen ontstaan. Maar ik ben ook heel benieuwd wat hij zelf van zijn boeken vindt. Welk boek vindt hij zelf nu het mooiste dat hij geschreven heeft en waarom. En ik zou gewoon wel eens met hem willen filosoferen. Maar ik vrees dat ik aan dat half uurtje lang niet genoeg ga hebben dan.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

Ik houd eigenlijk nooit echt bij hoeveel boeken ik per jaar lees. De ene keer lees ik veel en de andere keer weer bijna niet. Maar ik denk dat ik gemiddeld per jaar zo tussen de 30 en de 50 boeken uit kom. Ik lees eigenlijk van alles, al staan de fantasy en thrillers wel bovenaan. Maar ik lees ook literatuur, romans, waargebeurde verhalen enz.

Momenteel lees ik Equinox van Michael White. Ben nog niet zo heel erg ver, dus kan er nog niet zo heel veel over zeggen. Het begin bevalt in ieder geval goed, nu de rest nog.

Hiervoor heb ik Het Mysterie van Jostein Gaarder gelezen. Het is weer een echte Gaarder met zijn gebruikelijke filosofische manier van schrijven.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen? Een van de mooiste boeken die ik dit jaar gelezen heb is Door een spiegel in raadselen van Jostein Gaarder, dit is het eerste en tot nog toe enige boek dat mij ooit aan het huilen heeft gekregen. Dit boek neemt je mee naar de wereld van een meisje dat ernstig ziek is en balanceert op het randje van leven en dood. Toch weet de schrijver deze harde realiteit op een subtiele en meeslepende wijze te verenigen met de mooie momenten uit het leven van dit meisje.

Op de tweede plaats staat Het geheim van de kaarten, wederom van Jostein Gaarder (het begint geloof ik meer te lijken op een bibliografie van deze man). Het verhaal gaat over een jongen die met zijn vader heel Europa doorkruist op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg krijgt hij een piepklein boekje met daarin een sprookje over een magisch eiland vol met levende speelkaarten. Hoe dichter ze bij hun doel komen hoe meer het lijkt dat dit verhaal ook iets met hem te maken heeft. Kortom een vlot geschreven meeslepend boek dat ik in n adem heb uitgelezen en dat me nog steeds is bijgebleven al heb ik het begin dit jaar al gelezen.

Verder staan De kronieken van Narnia van C.S. Lewis en Harry Potter en de relieken van de dood op een mooi derde plek.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Ik koop mijn boeken eigenlijk overal en nergens. Als ik ergens een boekwinkel tegenkom moet ik er altijd even naar binnen. Eerst kwam ik ook altijd weer met iets naar buiten maar tegenwoordig kan ik me aardig inhouden. Verder ben ik lid van de ECI waar ik trouw ieder kwartaal 1 maar meestal meerdere boeken haal. De winkel van de ECI is bij mij zo’n beetje om de hoek dus ik ga altijd even in de winkel kijken. Ik kijk thuis wel het magazine door en bedenk me dan wat ik graag wil hebben maar meestal kom ik toch met iets anders thuis als ik daar ben geweest.

Maar ook bij de AKO, de Selexyz en de Slegte hier in de stad loop ik regelmatig even binnen. En de laatste tijd heb ik ook weer een paar mooie exemplaren weten te bemachtigen tussen de afgeprijsde boeken bij de V&D. Via internet bestel ik eigenlijk zelden boeken, heel af en toe bij Bol.com of de Boekenkraam. Daarnaast leen ik ook nog regelmatig boeken bij de bibliotheek. Want als ik alle boeken zou moeten kopen die ik graag wil lezen dan denk ik dat het wel een hele dure hobby gaat worden. Daarom kijk ik ook regelmatig tussen de afgeprijsde boeken en bij de Slegte tussen de tweedehands boeken.

 


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven