Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Linda van Kooten

 

 

Linda van Kooten

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Linda van Kooten
Woonplaats: Hoogvliet
Forum naam: Linda33

 

1. Welke drie boeken gaan dit jaar in ieder geval mee op vakantie?
Op vakantie neem ik in de regel meer dan drie boeken mee, meestal verzamel ik die een paar maanden van te voren. Dit jaar ga ik met een vriendin vier dagen naar Edinburgh, Schotland. Vermoedelijk heb ik dan aan drie boeken wel genoeg, bovendien heeft mijn vriendin ongeveer mijn leessmaak, dus mocht ik toch zonder leesvoer komen zitten dan kan ik haar boeken ook lezen.
In ieder geval neem ik Lazarus van Ian Rankin mee. Zijn verhalen spelen zich af in Edinburgh, dus dat is wel heel toepasselijk. Verder een reisgids van de ANWB over Edinburgh met wandelroutes erin, zodat we zoveel mogelijk kunnen zien. Het derde boek brengt mijn jongste dochter mee uit de Verenigde Staten. Ze is daar nu en ik gaf haar een lijstje met een aantal boeken die ik doodgraag wil hebben. Waarschijnlijk wordt het Obsession van Jonathan Kellerman. Van zijn boeken geniet ik altijd enorm.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Ik zou niet weten met welke schrijver ik een gesprek zou willen hebben. Ik lees wel graag, maar ik weet niet of ik schrijvers interessant zou vinden. Ik bewonder mensen die kunnen schrijven, maar weet niet of ik ook wil weten hoe ze als mens zijn.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?
Ik lees enorm veel, 3 4 boeken per week. Dat is te veel om ze allemaal zelf te kopen en daarom ben ik lid van de bibliotheek. Daar mag ik vijftien boeken lenen en maximaal zes weken houden. Ik kom minimaal n keer per week in de bibliotheek om er weer een paar om te ruilen. Ook wissel ik eigen boeken uit met een collega. Ik denk dat ik per jaar een 150 200 boeken lees. Op dit moment heb ik net Sneeuwblind van P.J. Tracy uit en nu moet ik een nieuw boek kiezen uit dat voorraadje van vijftien stuks.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb! Dat is een moeilijke, omdat ik al veel goede boeken las, zoals Nachtboot van Michael Robotham, The Death of Dalziel van Reginald Hill, Rusteloze doden van Gay Longworth, Kleurenblind van Jonathan Santlofer, Bad Luck and Trouble van Lee Child.
Het beste boek heb ik een aantal jaren geleden gelezen, Extreem Luid en Ongelofelijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer. De hoofdpersoon is een tienjarige jongen die zijn vader op 11 september 2001 verloor in de aanslag op de Twin Towers. Hij vindt een aantekening van zijn vader en volgt deze aantekening. Heel knap vind ik het dat de schrijver consequent uit het oogpunt van een kind schrijft, maar het wordt nergens kinderachtig, wel heel erg aangrijpend. Het boek ziet er ook leuk uit. Sommige bladzijden zijn leeg, op andere staat een foto of een naam in verschillende kleuren… Die "kunstjes" zijn grappig en passen perfect bij het verhaal. Er is nog een verhaallijn in het boek dat mij aangreep, maar vooral het verhaal van de jongen steekt er boven uit.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Ik heb geen vaste boekhandel. Bij mij in de buurt bevindt zich boekhandel Voskamp, daar loop ik wel eens doorheen en vind ik ook wel eens een leuk boek. Verder is er in het centrum van Rotterdam een grote boekwinkel, Donner, daar moet ik ver vandaan blijven anders koop ik meer dan ik me kan permitteren. Het meest koop ik eigenlijk bij Bol.com, daar kan ik gericht zoeken naar nieuwe boeken, en ze bezorgen het de andere dag al thuis, ideaal.
 


 

Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

 

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven