Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Justine Koster


 

Justine Koster

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Justine Koster
Woonplaats: Delfzijl   
Forum naam: Justine

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
De boeken die ik zou meenemen zijn de volgende:

The Green Mile van Stephen King.
Dit vind ik zo'n weergaloos mooi boek. Zo vreselijk mooi verteld Ik heb het al verschillende malen gelezen en moet iedere keer weer huilen, en dat gebeurt toch niet gauw. Ik ben per toeval aan dit boek gekomen. Een collega wilde
Insomnia lenen van King en ik mocht deze lezen. Mijn collega ging even later weg  en heb Insomnia nooit meer terug gezien.

Gemiste Tijd van Danny Scheinmann.
Net een discussieboek geweest, ik vond deze ook al zo mooi. Niet om te huilen maar gewoon een mooi boek met een mooie geschiedenis en afgewisseld met mooie tekeningen en gedichten.

De Mefisto Club van Tess Gerritsen.
Ik ken deze nog niet, maar omdat ik alles van Tess Gerritsen goed en spannend vind zou dit dus een leuke moeten zijn.


2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Ik zou wel met Simon Beckett willen praten, de schrijver van Het laatste zwijgen en De geur van sterfelijkheid. Ik vind het allemaal zo mooi beschreven, net alsof je midden in een Engels dorpje staat. Het lijkt me daarom leuk om, onder het genot van een high tea eens te praten over hoe zijn boeken tot stand zijn gekomen en waar de info vandaan komt. Maar ook over welke films hij zou willen zien, en wat zijn andere interesses zijn.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

Ongeveer een stuk of 30. Op het moment ben ik in de ziektewet, en lees dan iets meer.  Maar meestal lees ik voor ik naar mijn werk ga drie kwartier, en dan ‘s avonds voor ik ga slapen nog eens zoveel. Op dit moment lees ik Doodsimpel van Peter James. Dat gaat over een groep jongens waarvan er één gaat trouwen en een vrijgezellenfeest krijgt. Maar omdat hij altijd erg aan het plagen is en erg ver gaat daarin, halen ze een wraakgrap uit.... Ze begraven hem levend met een walkie talkie, een fles whiskey en een zaklantaarn. Maar ja, dronken achter het stuur, dat wil niet en dus krijgen de jongens op de terugreis een dodelijk ongeluk....
Verder zeg ik niks hoor...
Ik heb nu bij de bieb deel één van de reizigerscyclus van Diana Gabaldon gereserveerd. Ik hoor heel veel positieve berichten daarover en wil dus ook wel eens zien en ervaren of het echt zo is.
Thrillers hebben de voorkeur tot nog toe, maar door het boek
Gemiste tijd vind ik een roman ook wel eens even lekker om bij weg te dromen ..


4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Onaantastbaar van Karin Slaughter vond ik erg goed, maar het mooiste vind ik nog steeds Gemiste Tijd van Danny Scheinmann. Een superboek. Trouwens ook wel leuk voor Jurgen: ik vind de Hollandse schrijfsters ook geweldig. Ik heb Vrijdag gelezen van Loes den Hollander, en dat is zeer goed bevallen. Heb nu dus ook Zwanenzang en Naaktportret gereserveerd.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Nou, ik kan hier kort over zijn. Heel jammer, maar als ik echt heel graag een boek wil hebben, dan haal ik het bij de plaatselijke boekhandel. Maar ik heb dit jaar slechts twee boeken gekocht: Het laatste zwijgen van Simon Beckett en Sterf met mij van Elena Forbes. En verder lees ik alleen maar de discussieboeken en ga ik naar de bibliotheek. De titels haal ik van de fora af, van CZ en van Ezzulia. Dat bevalt heel goed. Ik heb namelijk nog heel veel boeken staan die ik nog moet lezen, maar daar kom ik maar niet aan toe.
Ik heb pas nog al mijn boeken (10 exemplaren) van James Patterson en zeven stuks van Joy Fielding verkocht bij Bol.com. Verder staat er op de logeerkamer naast de boekenkast een doos waar al de boeken inkomen die ik gelezen heb, maar niet echt super vond. Die mag visite meenemen. Dan krijg ik weer plaats hè.

 


 

Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven