Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Jeroen Beghin


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeroen Beghin

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Jeroen Beghin
Woonplaats: Ronse, Vlaanderen
Forum naam: JeB

 

1. Welke drie boeken gaan dit jaar in ieder geval mee op vakantie?
Boeken kiezen voor op reis: het is een moeilijke taak. Hoe vroeger ik eraan begin, hoe meer het lijstje nog verandert. Vergeef me dus als ik volgende maand met een volledig ander drietal kom aandraven. Of beter een zestal, want drie boeken volstaan vrijwel zeker niet.
Een goede kanshebber is alvast Wolkenatlas van David Mitchell. Ik was erg onder de indruk van zijn Dertien en in iets mindere mate ook van DroomNummerNegen. Een erg boeiende, fantasievolle, en vaak ook grappige schrijver. Wolkenatlas is naar verluidt zijn beste boek tot nu toe.
Ik ga naar Noord-Italië, dus moet er zeker ook een Italiaan mee. Ik had mijn zinnen gezet op Zo God het wil, de nieuwe Ammaniti, maar die blijkt uitgesteld tot september. Misschien toch maar eens De naam van de roos van Umberto Eco meenemen, een van de vele klassiekers die al eeuwen liggen te wachten. Ik ben er ooit in begonnen, toen ik nog studeerde, maar tijdens de examenperiode viel het net iets te zwaar uit.
En als derde een boek dat ik nog niet eens gekocht heb: De omgekeerde man van de Franse Fred Vargas, met de onvolprezen inspecteur Adamsberg in de hoofdrol. Die kan niet ontgoochelen.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Zonder twijfel Andrea Camilleri. Niet alleen omdat hij goeie boeken schrijft - denk maar aan de Montalbano-reeks - maar ook omdat hij vast heel wat te vertellen heeft. Camilleri wordt dit jaar 82. De man heeft dus bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog bewust meegemaakt. Zijn thuisland, Sicilië, is natuurlijk ook de thuisbasis van de maffia. Het is een onderwerp dat vaak opduikt in zijn boeken, net als de Italiaanse en Europese politiek. Genoeg gespreksonderwerpen; de vraag is vooral of een half uurtje wel volstaat.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?
Een honderdtal. Ik ben nu bezig in De waarnemer van Rebecca Pawel, een Amerikaanse docente Spaans. Het verhaal speelt zich af in Spanje in 1940. De jonge luitenant Carlos Tejada verhuist samen met zijn zwangere vrouw Elena naar een klein bergdorpje, Potes, om er de leiding te nemen over de plaatselijke Guardia Civil. Hij krijgt meteen te horen dat zijn voorganger werd doodgeschoten door de linkse guerilla. Het ziet er dus niet zo goed uit voor Tejada. Benieuwd hoe dat afloopt.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?
De beste roman is Wat is de Wat van Dave Eggers. Een schrijnend, maar naar het einde toe toch hoopvol boek over de Lost Boys, kinderen die op de vlucht zijn geslagen voor het geweld in Zuid-Soedan. Beste thriller is Bijna blauw van Carlo Lucarelli, over een seriemoordenaar in de studentenstad Bologna. Heel apart van opzet, zeer bondig geschreven, maar wel erg goed.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Gewoonlijk bij Fnac in Gent, omdat ze een mooi assortiment in huis hebben en omdat ik met mijn lidkaart korting krijg.

 

De website van Jeroen Beghin:
http://wraakvandedodo.blogspot.com/

 


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven