Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


 

Ria Slot

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Ria Slot
Woonplaats: IJsselstein
Forum naam: Fedor

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
Als ik zou stranden op een onbewoond eiland, zou ik de volgende drie boeken uit de categorieën thrillers, fantasy en romans mee willen nemen. 

Het Gezicht van de Dood van Cody McFadyen.
De reden waarom ik dit boek mee wil nemen is dat ik zijn eerste boek De Stilte van de Hel echt een topper vond en nu erg nieuwsgierig ben geworden naar zijn tweede boek.

De Stenen Beer van Jules Watson.
Ik heb boek 1 (De Witte Merrie) en 2 (Hert van de Dageraad) met veel plezier gelezen en ben heel erg benieuwd hoe deze trilogie afloopt.

De Vliegeraar van Khaled Hosseini.
Dit boek ligt al een behoorlijk tijdje op mijn nog te lezen stapel en telkens leg ik er weer nieuwe bovenop. Ik heb zoveel goede recensies over dit boek gelezen en op een onbewoond eiland zou ik er dan eindelijk aan toe komen.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Dit is best een lastige vraag, omdat er zoveel auteurs zijn met wie ik wel eens een babbeltje zou willen maken. Als ik er dan toch één moet kiezen ga ik voor Charlotte Link. Ik ben een grote fan van haar en heb dan ook al haar vier verschenen vertaalde boeken gelezen. Haar boeken zijn boeiend en spannend en behoren zeker tot een van de betere boeken die ik dit jaar gelezen heb in het genre van psychologische thrillers.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

Ik lees ongeveer 75 boeken per jaar. Op dit moment ben ik bezig in Hartzeer van Chelsea Cain. IK vind het een heerlijk spannend verhaal en kijk nu al uit naar haar tweede boek Hartendief die in augustus 2008 moet gaan verschijnen.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Ik heb al aardig wat goede boeken gelezen dit jaar maar er zijn tot nu toe maar twee geweest die ik met 5 sterren heb gewaardeerd. Dit is als eerste De Elfen van Bernhard Hennen, een heerlijke fantasy die alles in zich heeft van mooie duels, grote veldslagen tot spannende intriges. Het tweede boek dat ik moet noemen is De Affaire van James Patterson & Michael Ledwidge. Dit boek heb ik bijna in één adem uitgelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen.  Dit boek leest echt als een sneltreinvaart. Het heeft 328 pagina’s en bestaat maar liefst uit 117 hoofdstukken. Telkens als je denkt te weten hoe het verhaal gaat eindigen, krijgt het weer een nieuwe wending.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Ik heb sinds een tijdje een vaste boekhandel waar ik mijn boeken koop.  Bij elk boek dat ik koop krijg ik 10% korting. De boekwinkel beschikt over een groot aanbod aan boeken en er heerst een prettige sfeer. Vaak is het zo dat  als ik binnen loop de eigenaar van de boekwinkel al een paar boeken voor me apart heeft gehouden. Hij weet nu zo onderhand wel welke boeken ik wil hebben. Ik koop ook regelmatig op boekenfestijnen. Ik ga bijna elk jaar naar de festijnen in Rotterdam, Maastricht, Apeldoorn, Utrecht en Nieuwegein. Ik vind het ook leuk om af en toe een boekenmarkt af te struinen.
 


 

Wil je reageren op dit interview?

Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven