Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Ellen Arentsen

 

 

Ellen Arentsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Ellen Arentsen
Woonplaats: Den Haag
Forum naam: Ellena

 

1. Welke drie boeken gaan dit jaar in ieder geval mee op vakantie?
Pff dat is al wel een moeilijke, ik pak altijd vlak van te voren een paar boeken uit de kast die me op dat moment aanpreken. Op dit moment zijn de drie grootste kanshebbers:

1: The Bone Doll’s Twin van Lynn Flewelling. Ik hoorde veel goede dingen over die serie. Bovendien ga ik op vakantie naar Portugal en ik verwacht daar ik daar veel Engels ga spreken. Om dan alvast in de taal te zitten is zo’n Engels boek wel handig. Daarbij was ie ook veel goedkoper dan de vertaling.
2: The Lies of Locke Lamora van Scott Lynch.
Ook naar dit boek ben ik heel erg benieuwd geworden maar de Nederlandse editie was me veel te duur. De omslag van het boek spreekt me aan en de eerste stiekem gelezen bladzijde ook.
3: De Gruwelkamer van Preston & Child. Er mag ook een thriller met me mee. Ik las al wat boeken van dit duo en heb me daarmee goed vermaakt.  Ik verwacht dat dat met deze ook wel weer gaat lukken.

Verder gaan er nog wel wat boekjes mee, onder andere een paar edities van de Libelle Bookazine. Da’s lekker makkelijk voor op het strand, een boekje in tijdschriftformaat.

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Ik ben een fan van de boeken van John Irving. Hij kan personages neerzetten die heel vreemd zijn, maar tegelijk heel herkenbaar. Dit is het zelfde geval met zijn verhalen. Daarbij lijkt het mij een hele prettige man om mee te praten. Ik zou wel eens willen weten hoe hij tegen bepaalde dingen aankijkt en wat hij zelf leest.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?
Ik lees zo'n 100 boeken per jaar. Ik zit nu al op de 61, dus ik verwacht er dit jaar wel overheen te komen, ik ben een vrij vlotte lezer.
Ik heb net Laat de ware binnenkomen uit van John Ajvide Lindqvist, een hele aparte thriller met een vleug fantasie. Het is een erg goed,verassend en spannend boek!
Ik ben op dit moment bezig in Het Merlijn complot van Diana Wynne Jones. Ik ben hier net in begonnen dus ik heb nog geen idee hoe die is. Daarnaast ben ik ook bezig in The Good, the Bad and the Undead, van Kim Harrison, tot nu toe een weer heerlijk lekker weglezend boek, net als eerste deel.


4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Ik ga hierbij beetje smokkelen en zowel een thriller, een fantasyroman als een literair boek opsommen. De beste thriller vond ik Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson. Het boek is spannend en hield me op het puntje van mijn stoel. Er gebeurt lekker veel en het is ongelooflijk goed geschreven.
Bij de fantasy heb ik genoten van Elantris van Brandon Sanderson. Hij schetst een heel aparte fantasywereld, het is goede standalone.
En met Kafka op het strand trok Haruki Murakami me zo ver over de streep dat ik zowat de hele collectie heb aangeschaft. Murakami schetst hele aparte hoofdpersonen waarmee je heel erg gaat meeleven.


5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Boekhandel Kroon in Den Haag. Hier zijn vriendelijke mensen steeds bereid om te helpen en ze weten wat ik leuk vind. Bij Proxis bestel ik de Engelse pockets, die zijn daar goed betaalbaar. En dan is er Bol nog, met zijn goede service en snelle levertijden. Het idee dat ze nieuwe boeken leveren waar nog niemand heeft aangezeten staat me aan.
 


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven