Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Connie Arts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Connie Arts

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Connie Arts
Woonplaats: Roermond
Forum naam: Egwene

 

1. Welke drie boeken gaan dit jaar in ieder geval mee op vakantie?
Ik heb een hele stapel klaar liggen. En die gaan waarschijnlijk allemaal mee. Er wil alleen nog wel eens wat verschuiven. Maar zeker op de lijst staan:
Heksen en Ondoden van Kim Harrison. Het eerste deel was gewoon erg lekker lezen. Ik ben helemaal weg van Jenks. Zo'n schattig eigenwijs mannetje. Ik zou ook wel zo'n helpertje willen hebben. Ik ben vandaag nog speciaal de stad in geweest om dit boek aan te schaffen.
De beproeving deel 1: Het verraad van Fiona McIntosh. Ik vond de eerste serie van deze schrijfster erg leuk en ben dan ook erg benieuwd naar deze nieuwe serie.
Dodenwake van John Sandford. Eigenlijk kun je bij John Sandford nooit fout gaan. En deze staat al heel lang in mijn kast naar mij te lonken.

Verder staan er op de voorlopige lijst:
Elizabeth George
Marelle Boersma
Alex van Galen
G.R.R.Martin
P.J. Tracy
(2x)
Juliet Marillier
Brian Freeman

en nog vele anderen

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?
Weet je dat ik daar nog nooit erg diep over heb nagedacht. Ik denk dat ik met Paul Goeken wel een leuke boom zou kunnen opzetten. Waarschijnlijk ook wel langer dan een half uurtje. Ik vind het een vent met humor en een beetje flirterig ligt me ook wel.
Als buitenlandse auteur zou ik wel eens met Robin Hobb willen praten. Haar boeken hebben me urenlang aangenaam bezig gehouden en ik zou wel eens willen weten hoe het brein van een schrijver werkt. Negen boeken aan elkaar breien, hoe doe je dat?

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?
Ik lees gemiddeld zo'n 50 boeken per jaar. Ik zit nu op 26 en met de vakantie in zicht moet ik dat dit jaar ook wel halen. Ik ben in een aantal boeken bezig op het ogenblik, eigenlijk tegen mijn gewoonte in maar het kwam gewoon even zo uit.

Summon The Keeper van Tanya Huff (Engelstalig dus dat lees ik als ik echt een tijdje door kan lezen en weer helemaal in het Engels zit. Zo voor een minuut of tien is het wat moeilijker voor mij).
Probeer het Mortuarium van Eva Maria Staal. Dit boek heb ik gewonnen en het lijkt me een leuk boek. De stijl is een beetje wennen, dus ik heb daar niet altijd zin in.
Het Boek der Namen van Jill Gregory & Karen Tintori. Dit leek me een lekker "tussen-door-boek" voor in de trein of om snel even een stukje in te lezen. En dat is het ook.
Verder lees ik nog een proefdruk voor een kennis: De Ziener van Clement Roorda. Dat vergt wat meer concentratie omdat er ook verwacht wordt dat ik er fouten uithaal. Wel een leuk verhaal overigens en het tweede deel van een serie.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?
Dat is Het Dertiende Verhaal van Diana Setterfield. Gewoon een prachtig boek wat mij erg boeide. Een oude schrijfster in haar nadagen nodigt een jonge vrouw uit om haar biografie te schrijven. En gaandeweg het boek kom je er achter dat het verhaal wat nooit verteld is het intrigerendste verhaal is.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Meestal online bij Bol en ECI. Roermond heeft niet zoveel te bieden op boekhandelniveau. Er is een Plantage boekhandel maar die heeft doorgaans niet al te veel, zeker niet op fantasygebied (soms heeft de V&D ze eerder). Dus ik ben nogal aangewezen op internetboekhandels.
 


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven