Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Leentje Adriaensen 

Leentje Adriaensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Leentje Adriaensen
Woonplaats: Turnhout, BelgiŽ
Forum naam: Duiveltje

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
Dat lijkt me lekker: op je eigen eiland te zijn. Ik wil wel drie goede boeken meenemen. Goede boeken vind ik boeken waarbij ik tijdens het lezen niets meer om me heen zie en niets meer hoor. Als ik maar drie boeken zou mogen meenemen, neem ik er drie mee die ik nog niet gelezen heb. En waarvan ik denk dat ze toch voor de  nodige spanning en ook weer voor de nodige ontspanning zullen zorgen.

Apollovlinder van Matthias Rozemond.
Afgaande op de achterkant denk ik dat het een prachtig boek is met de nodig spanning om bij weg te dromen.

Dubbel gepakt van John Brosens.
Als ik de reacties van de mensen op het forum lees is dit ook een hele goede schrijver en waarom dan niet beginnen met zijn laatste boek?

De Mefistoclub van Tess Gerritsen.
Dit boek dus als derde, maar zeker niet het minste boek, deze allernieuwste van Tess Gerritsen. Al haar andere boeken vond ik erg goed dus ik verwacht dat deze me ook zal bevallen.

Als ik dan nog iets zou mogen meenemen wordt het een lekker kistje witte wijn en zoute nootjes. Wat wil een mens nog meer? 

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?

Er zijn er wel wat maar als ik er maar eentje mag kiezen dan denk ik aan John Brosens. Waarom? Om te beginnen wil ik de persoon verstaan en ik praat alleen maar Nederlands dus moet het een Nederlander of Belg zijn. Ik zou hem vertellen hoe graag ik eens een boek van hem wil lezen en meteen vragen met welke hij vindt dat ik eerst moet beginnen. Daarnaast lijkt het mij leuk om te weten waar en hoe hij schrijft. Alleen op een kamertje of gewoon in de woonkamer? Op de pc of met pen en papier? Hoe weet hij dat zijn verhaal weer goed is?
 

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

Ik lees tussen de 20 en 40 boeken per jaar. Het ligt er een beetje aan hoe dik ze zijn. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar thrillers en romans. Op dit moment lees ik alleen in bad en in bed. Ik lees heel de dag door kleine stukjes. Ik heb nu niet veel anders te doen. Vooral in een warm bad kan ik daar echt van genieten. Op dit moment lees ik De Mefistoclub van Tess Gerritsen. Dit is bijna uit en daarna ga ik beginnen aan het boek van Andrew Pyper,  Verdwenen meisjes.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen? Het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen is toch wel de omnibus Melody van Virginia Andrews. Ze blijft voor mij de beste schrijfster die ik tot nu toe ben tegengekomen. Wat niet wil zeggen dat er niet nog veel meer goede schrijvers en schrijfsters zijn.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
Ik koop mijn boeken vooral op het internet en op rommelmarkten. Als ik nieuwe of andere boeken wil ben ik verplicht om andere te verkopen al is het vaak met pijn in het hart. Onze inkomsten laten het niet toe om vaak nieuwe boeken te kopen. 

 


Wil je reageren op dit interview?
Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven