Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Lezers Interview


Carola Boelen
 

 

 

Carola Boelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Carola Boelen
Woonplaats: Vlijmen
Forum naam: Dolphin88

 

1. Welke drie boeken wil je bij je hebben als je zou stranden op een onbewoond eiland?
Zeemuziek van Sarah MacDonald omdat het een ontzettend mooie roman is. Het gaat over een demente joodse vrouw die steeds stukjes uit het verleden terugkrijgt, en zo dus ook stukken terugkrijgt uit de Tweede Wereldoorlog die ze meegemaakt heeft. Dit boek heeft me pas echt in laten zien hoe vreselijk heel die situatie was. Verder wil ik een lekkere thriller mee nemen, ik denk Zwanenzang van Loes den Hollander. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar ik vond haar boek Broeinest wel zo lekker weglezen, dat ik verlang naar meer! De verborgen geschiedenis van Donna Tartt mag van mij ook mee. Heerlijk boek dat ik maar niet weg kon leggen. Het is ondertussen uit, maar ik wil hem heus nog wel eens herlezen. Super!

Eigenlijk zou ik ook best de trilogie van de Zeven Wateren van Juliet Marillier mee willen nemen. Ik heb deze trilogie nog niet binnen, maar wel besteld en op dat eiland heb ik mooi alle tijd om deze te lezen! Ik heb er ontzettend veel goeds over gelezen, dus dat kan ook nog wel! Zou ik deze trilogie stiekem mee kunnen smokkelen?

2. Met welke auteur zou je graag eens een half uurtje willen praten?

Ik denk dat ik wel een half uurtje met Torey Hayden kan praten. Zij is hulpverleenster van kinderen, heeft verschillende banen in de jeugdhulpverlening gehad, en ik heb pas een boek van haar gelezen wat me ontzettend intrigeerde. Haar werkwijze met deze diepbeschadigde kinderen raakt me zo. Ik vroeg me echt af hoe ik zou reageren in die situatie. Zij heeft ontzettend veel steun kunnen bieden aan die kinderen, heel bijzonder werk dus. Dus ik zou niet alleen over haar boeken willen praten, maar ook over wat ze heeft meegemaakt in de jeugdhulpverlening. Ik ben zelf namelijk ook met een opleiding bezig in die richting. Dus ik ben ontzettend benieuwd naar haar verhalen, enzovoorts.

3. Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? En in welk boek ben je op dit moment bezig?

Ik lees, denk ik, ongeveer 50 60 boeken per jaar. Ik heb nu ongeveer 40 boeken gelezen, en heb nog 2,5 maand voor het jaar om is, dus dat komt wel in orde, dacht ik zo. De genres die ik leuk vind om te lezen zijn romans en thrillers. Het laatste genre heb ik pas echt ontdekt sinds ik lid ben van Ezzulia. Daarvoor had ik weinig met thrillers. Maar dankzij dit forum heb ik toch een thriller gekocht en de spanning was gewoonweg verslavend. Nu vind ik het heerlijk als ik een thriller in mijn handen heb. Maar daarnaast heb ik ook fantasy hier leren kennen, en daarmee moet ik nog een begin maken. Mijn allereerste fantasyboek De Elfen van Bernhard Hennen ligt ontzettend naar me te lonken, maar er liggen ook nog ontzettend veel andere boeken te wachten die om mij roepen! Leukste bewaren voor het laatst, zegt men wel eens, maar ik denk niet dat dit boek nog lang ligt te wachten! Het boek wat ik overigens net uit heb is Sonny boy, een roman van Annejet van der Zijl, en ben nu bezig in 2 boeken: Het wonderbaarlijke leven van de Thunderbolt Kid van Bill Bryson, en De wereld van Sofie van Jostein Gaarder.

4. Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Ik denk toch dat dit The curious incident of the dog in the night-time van Mark Haddon is. Echt zo een heerlijk goed boek, dat ik hem helemaal niet meer weg kon leggen op vakantie. Waarom ik dit een goed boek is heel makkelijk uit te leggen: de auteur leeft zich zo ontzettend goed in, in het autistische spectrum, terwijl hij zelf geen autist is, niemand in zijn gezin overigens. Het is vooral gebaseerd op onderzoek. En dat vind ik wel erg knap. Daarnaast was zijn schrijfstijl helemaal aangepast aan een jongen van vijftien. Heerlijk, kan er echt niet meer over kwijt.

Een zeer goede tweede was het boek van Donna Tartt, ze tartte me echt met dit boek. Ik wilde echt weten wat er nou gebeurd was en waarom. Waarom deden ze allemaal zo raar, en hoe was het gebeurd. Ontzettend goed boek, heerlijke schrijfstijl die je naar meer doet verlangen.

En op een gedeelde derde plaats staat Zeemuziek van Sarah MacDonald. Nou dit hoef ik eigenlijk niet eens meer uit te leggen, dat kun je bij vraag 1 lezen. Het heeft zo’n diepe indruk op me achtergelaten. Heerlijk. De andere op nummer drie is The boy in the striped pyjama. Ontzettend goed boek over het kamp Auschwitz. Ongelofelijk einde, wat je ontzettend schokt. Dat einde maakte het boek voor mij. Super! Beide boeken hebben WOII als onderwerp, en die periode trekt me ontzettend. Ik ben er altijd al door gefascineerd. En als je dan een roman zo kunt verpakken dat dit geweldig mooi uitkomt, hoe schokkend het ook kan zijn, dan heb je een super boek neergezet voor mij.

5. Bij welke boekhandel koop je doorgaans je boeken?
De boekhandel waar ik doorgaans mijn boeken koop, is eigenlijk Selexyz Adr. Heinen in Den Bosch. Soms koop ik nog het een en ander bij de Slegte, waar ik soms ook nog boeken aan verkoop. Laatst nog wat boeken verkocht aan de Slegte, waar ik echt niets meer mee deed.
Bij ECI, waar ik lid van ben, bestel ik elk kwartaal netjes wat boeken. En op internet bestel ik vaak bij Bol.com, of sinds kort boekenkraam.nl. Dus in feite zijn het niet eens allemaal nieuwe boeken die ik koop. Als ze er nog redelijk netjes uit zien, dan ben ik al tevreden. Ik koop redelijk vaak boeken, en als ik langs een winkel kom waarvan ik weet dat ze er de boeken heb die ik wil, loop ik even binnen. Ik kom meestal niet met lege handen weer naar buiten. Soms wel, maar dan wil dat zeggen dat ik thuis echt teveel boeken heb die nog liggen te wachten!(of gewoon puur omdat ik mijn geld op dat moment echt beter MOET besteden. Oh jee ik hoor het protest van jullie al: wat nou beter besteden? Zijn boeken geen goede investering dan? Ja natuurlijk wel! Maar soms gaan andere dingen even voor! *bloos*)

 


 

Wil je reageren op dit interview?

Op het forum van Ezzulia is een topic over dit interview. Geef daar je mening of discuseer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven