John Grisham

Alle ruimte om met elkaar te discussiëren over thrillers en detectives.


Re: John Grisham

Berichtdoor honingbol » ma jun 11, 2012 19:39

Oh nee... weer een nieuwe Grisham! Ik loop echt vreselijk achter met lezen en toch wil ik ze in mijn kast compleet hebben... Maar goed, ook deze komt dus weer op de lijst!
Lezen is het beleven van spannende avonturen, het maken van prachtige reizen en het ontmoeten van nieuwe mensen, allemaal vanuit je luie stoel!
Avatar gebruiker
honingbol
De Grote Legende
 
Berichten: 9301
Geregistreerd: di feb 08, 2011 15:25
Woonplaats: Alkmaar

Re: John Grisham

Berichtdoor Eric » di okt 09, 2012 12:01

De afperser
Auteur: John Grisham
Oorspronkelijke titel: The Racketeer
Uitgeverij AW Bruna
Vertaling: Jolanda te Lindert
ISBN: 978 94 005 0087 7
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschijnt: 25 oktober 2012

Afbeelding

Wanneer rechter Fogletree van het hooggerechtshof maandagochtend niet komt opdagen in de rechtszaal, nemen zijn medewerkers in paniek contact op met de FBI. Fogletrees lichaam wordt korte tijd later gevonden in de kelder van zijn vakantiehuisje, waar hij regelmatig de weekenden doorbracht. Er worden geen sporen van braak gevonden, niets verdachts, behalve de twee lichamen: dat van rechter Fogletree en zijn jonge secretaresse.

Ik kende rechter Fogletree niet, maar ik weet wel wie hem heeft vermoord. En waarom.
Ik ben een advocaat, ik zit in de gevangenis.
Het is een lang verhaal…


De afperser is het dertigste boek van John Grisham, een van de populairste auteurs van de afgelopen decennia. Het is tevens zijn twintigste thriller. Al bijna vijfentwintig jaar weet Grisham miljoenen lezers in de ban te houden met meeslepende, ijzersterke en vooral adembenemend spannende verhalen.


Promoot Ezzulia
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, Hyves etc.
Bookmark and Share
Beheerder van het Ezzulia forum
Mijn boekrecensies: http://leeswereld.blogspot.nl
Avatar gebruiker
Eric
Heer van Chaos
 
Berichten: 17753
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Almere

Re: John Grisham

Berichtdoor Nicky » wo okt 10, 2012 14:18

Ik ben juist een paar jaar geleden afgehaakt, bij de schilderende broers die met een huis bezig waren. Helaas weet ik de titel niet meer
Afbeelding
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 30939
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Re: John Grisham

Berichtdoor Connie » wo okt 10, 2012 21:52

Ben benieuwd ik vind zijn boeken erg wisselend :lezen2:
Connie
Shannara
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 150
Geregistreerd: vr apr 20, 2012 09:08

Re: John Grisham

Berichtdoor carla » ma nov 12, 2012 12:32

De Afperser gisteren uitgelezen, viel mij toch tegen ondanks de lovende reacties van andere lezers. Voor mij 3 sterren, zijn oude niveau haalt hij bij lange niet.
Avatar gebruiker
carla
De Leerling
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 1342
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57

Re: John Grisham

Berichtdoor Eric » za jun 08, 2013 22:59

Het protest
Auteur: John Grisham
Oorspronkelijke titel: Theodore Boone: The Activist
Serie: Kid Lawyer
Vierde deel
Uitgeverij AW Bruna
Vertaling: Jolanda te Lindert
ISBN: 978 94 005 0093 8
Paperback
Prijs: € 16,95
Verschenen: juni 2013

Afbeelding

Een heftige strijd tussen de bewoners van Strattenburg
Een levensbedreigende verwonding
Een nieuwe zaak voor de jonge advocaat Theo Boon

Theo Boone mag dan pas dertien jaar oud zijn, hij heeft meer tijd doorgebracht in de rechtszaal dan waar ook. Na valselijk te zijn beschuldigd van vandalisme en diefstal is Theo blij dat hij zijn tanden kan zetten in een nieuwe zaak.

De inwoners van Strattenburg maken ruzie met elkaar over de geplande aanleg van een miljoenen dollars kostende snelweg rond de stad. De tegenstanders zijn bang voor ernstige milieuvervuiling en geluidsoverlast, de voorstanders zijn van mening dat de weg heel gunstig zal zijn voor de economie van het stadje.

Theo is fel tegen de aanleg van de weg en raakt betrokken bij de zaak. Maar wanneer hij te diep graaft naar de zin van sommige betrokkenen en hij ontdekt dat er een heel vuil spelletje gespeeld wordt, is hij niet voorbereid op de heftige reacties die dat veroorzaakt en de gevaren die hij loopt.

Verscheurd tussen de wet en zijn geweten zet Theo alles op alles om het recht te laten zegevieren.


Promoot Ezzulia
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, Hyves etc.
Bookmark and Share
Beheerder van het Ezzulia forum
Mijn boekrecensies: http://leeswereld.blogspot.nl
Avatar gebruiker
Eric
Heer van Chaos
 
Berichten: 17753
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Almere

Re: John Grisham

Berichtdoor Fedor » zo jun 09, 2013 10:41

Komt op mijn lijstje "nog te kopen boeken".
Afbeelding Het Slechte Pad van Robert Galbraith
Avatar gebruiker
Fedor
De Magische Koningin
 
Berichten: 12308
Geregistreerd: ma jan 16, 2006 20:59
Woonplaats: IJsselstein

Re: John Grisham

Berichtdoor Nicky » ma okt 21, 2013 16:34

John Grisham al 25 jaar de succesvolste thrillerschrijver ter wereld

A.W. Bruna

Al 25 jaar staat John Grisham aan de top en nu voor het eerst een vervolg op een van zijn eerdere bestsellers


De erfgenaam, de 25e thriller van John Grisham, verschijnt wereldwijd op 22 oktober in een eenmalige nieuwe vormgeving. Al 25 jaar de succesvolste thrillerschrijver ter wereld heeft voor het eerst een vervolg geschreven op een van zijn eerdere bestsellers en tevens zijn debuut De jury (A Time to Kill).25 jaar na zijn debuut De jury keert John Grisham in De erfgenaam terug naar het stadje Clanton in het zuiden van de Verenigde Staten. Drie jaar geleden verdedigde Jake met succes Carl Lee Hailey, die terechtstond voor de moord op de verkrachters van zijn dochtertje. Nu ziet hij zich opnieuw geconfronteerd met een explosieve rechtszaak die de emoties in Clanton hoog doet oplopen. Opnieuw laat de meester van de legal thriller zien waarom hij altijd wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers ter wereld.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 30939
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Re: John Grisham

Berichtdoor An'drei » wo okt 08, 2014 15:40

Dilemma

Afbeelding

Wanneer de jonge advocate Samantha Kofer bij een reorganisatie haar baan verliest, stort haar wereld in. Haar carrière binnen advocatenkantoor Scully & Pershing komt hardhandig tot stilstand en in plaats van werkweken van honderd uur met een partnerschap in het vooruitzicht, ziet Samantha zich genoodzaakt een tijdelijke baan te accepteren bij een klein pro-Deokantoor.

Vanuit Manhattan verhuist Samantha naar Brady in de staat Virginia, een stadje van 2200 inwoners in het hart van het Appalachen-gebergte. Hier assisteert zij Mattie Wyatt van de Mountain Legal Aid Clinic, die zich inzet voor de arme bevolking. Voor het eerst in haar leven helpt Samantha bij de voorbereidingen van echte rechtszaken, brengt ze daadwerkelijk tijd door in een rechtszaal en wordt ze bedreigd door inwoners die niks moeten hebben van een advocaat uit de grote stad. En ze komt erachter dat Brady, zoals de meeste stadjes, grote geheimen met zich meedraagt.

Samantha komt terecht in de troebele en gevaarlijke wereld van de mijnbouw, waar continu wetten worden gebroken en regelgeving wordt genegeerd. Onder de inwoners van Brady heerst grote verdeeldheid over de voor- en nadelen van de vele steenkoolmijnen in de regio, en openlijk geweld ligt constant op de loer. Dan raakt Samantha verwikkeld in een proces met dodelijke gevolgen...

Productspecificaties
Nederlands
400 pagina's
A.W. Bruna Uitgevers
21 oktober 2014
Avatar gebruiker
An'drei
De Dromenvanger
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 6733
Geregistreerd: di maart 25, 2014 07:01
Woonplaats: Gelderland

Re: John Grisham

Berichtdoor motormuis » do okt 09, 2014 21:40

Hebben!,,,!


Groetjes Lidy
Sent from my iPad using Tapatalk
Groetjes Lidy
Inmiddels aan het genieten op reis met de camper.
Avatar gebruiker
motormuis
Sacajawea
 
Berichten: 13650
Geregistreerd: za jun 18, 2011 16:20
Woonplaats: Thuis is: daar waar de camper staat. Ergens in Europa.

Re: John Grisham

Berichtdoor An'drei » za sep 26, 2015 13:32

De verdediging

Afbeelding

"Laat me je alvast waarschuwen: ik ben alles behalve een doorsnee advocaat. In mijn kantoor zul je geen leren fauteuils aantreffen of een chic eikenhouten bureau. Partner bij een prestigieuze firma ben ik ook al niet en pro-Deozaken voor de schone schijn zijn aan mij niet besteed. Wat ben ik dan wel? Heel simpel: een advocaat die vecht tegen het systeem wanneer het systeem verrot is. Iemand die mensen helpt die bij niemand terecht kunnen. En iemand die een bloedhekel heeft aan onrecht. Mijn naam? Sebastian Rudge. Ik ben een van de good guys en ik doe alles wat in mijn macht ligt om te winnen. Binnen de grenzen van de wet, maar het scheelt niet veel..."

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat. Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.

Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een SWAT-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.

Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best.

Nederlands
336 pagina's
Bruna Uitgevers, A.W.
20 oktober 2015
Avatar gebruiker
An'drei
De Dromenvanger
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 6733
Geregistreerd: di maart 25, 2014 07:01
Woonplaats: Gelderland

Re: John Grisham

Berichtdoor StephanieH » zo sep 27, 2015 09:38

Staat op mijn lijstje.
So many books, so little time- Frank Zappa
Avatar gebruiker
StephanieH
Drakenmeester
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 963
Geregistreerd: ma apr 15, 2013 12:37
Woonplaats: België

Re: John Grisham

Berichtdoor Nicky » zo sep 27, 2015 10:16

zijn advocatenverhalen zijn vaak goed
Afbeelding
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 30939
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Re: John Grisham

Berichtdoor An'drei » zo sep 27, 2015 16:15

Nicky schreef:zijn advocatenverhalen zijn vaak goed


Heeft hij ook andere verhalen dan?
Avatar gebruiker
An'drei
De Dromenvanger
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 6733
Geregistreerd: di maart 25, 2014 07:01
Woonplaats: Gelderland

Re: John Grisham

Berichtdoor motormuis » zo sep 27, 2015 23:48

Vroeger kocht ik zijn boeken blind, en ook deze lijkt me wel wat.


Lidy
Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
Groetjes Lidy
Inmiddels aan het genieten op reis met de camper.
Avatar gebruiker
motormuis
Sacajawea
 
Berichten: 13650
Geregistreerd: za jun 18, 2011 16:20
Woonplaats: Thuis is: daar waar de camper staat. Ergens in Europa.

VorigeVolgende

Keer terug naar Thrillers: Discussies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron