Arturo Perez-Reverte

Alle ruimte om met elkaar te discussiëren over literatuur.


Arturo Perez-Reverte

Berichtdoor Eric » zo nov 06, 2011 16:10

De geseling van Cádiz
Auteur: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El asedio
Uitgeverij Karakter
Vertaling: Imke Zuidema en Lieske Simón Sabsay-Pauw
ISBN: 978 90 6112 517 4
Paperback
Prijs: € 22,95
Verschenen: oktober 2011

Afbeelding

Cádiz, 1811. Spanje en Amerika zijn verwikkeld in een strijd om hun onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt er in de straten van de meest liberale stad van Europa een andere strijd geleverd. In Cádiz duiken lichamen op van jonge meisjes van wie de huid met zweepslagen opengereten is. Op elke plek, vlak voordat het lichaam gevonden wordt, is een Franse mortier ingeslagen.

Op de plattegrond van de stad wordt zo een luguber en huiveringwekkend patroon uitgetekend, van een spannende schaakpartij, waarbij een onzichtbare hand stukken verplaatst die het lot van de personages beïnvloedt en met elkaar verbindt.
De erfgename van een vooraanstaande handelsfamilie uit Cádiz, een avontuurlijke kapitein zonder scrupules, een misantropische en spionerende taxidermist en een excentrieke Franse kanonnier die het belangrijker vindt het technische probleem van het korte bereik van zijn mortieren op te lossen dan de oorlog zelf.

Rogelio Tizón, de corrupte en meedogenloze politiecommissaris, wordt belast met de zaak en zet de achtervolging op een mysterieuze en gewelddadige moordenaar in. Iemand met wie hij vreemd genoeg nauwer verbonden is dan hij denkt. Het is echter zaak om hem een halt toe te roepen voordat er nog meer lijken van jonge meisjes opduiken en de Franse mortieren ver genoeg komen om de hele stad in puin te leggen.


Arturo Pérez-Reverte (geboren op 25 november 1951 te Cartagena, Spanje) is een Spaans schrijver van literaire en vaak ook historische avonturen- en misdaadromans. Hij was aanvankelijk journalist en (oorlogs)correspondent in meerdere Afrikaanse landen, voor dagblad Pueblo en de Spaanse televisie. Sinds 1991 schrijft Arturo Pérez-Reverte columns voor de weekbijlage El Semanal, die maandelijks in grote oplage bij meerdere kranten verschijnt. Eind jaren tachtig begon hij ook romans te schrijven. Inmiddels is hij een van de meest vertaalde Spaanse schrijvers wereldwijd.

Het bekendste werk van Arturo Pérez-Reverte is De club Dumas, een literaire thriller over Lucas Corso, een handelaar in zeldzame boeken die op zekere dag op een manuscript stuit van Alexandre Dumas‘ De drie musketiers en een ander mysterieus boek waarvan hij de authenticiteit moet aantonen. Het is het startschot voor een avontuurlijke en sinistere tocht door archieven, bibliotheken en tweedehands boekwinkeltjes. Het boek werd in 1999 verfilmd door Roman Polanski als The Ninth Gate, met Johnny Depp in de hoofdrol.

In 1993 werd ook zijn met de Grand prix de littérature policière bekroonde roman Het paneel van Vlaanderen, spelend in de wereld van galeries, restaurateurs en veilinghuizen, verfilmd onder de titel Uncovered, met een hoofdrol voor Kate Beckinsale.


Promoot Ezzulia
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, Hyves etc.
Bookmark and Share
Beheerder van het Ezzulia forum
Mijn boekrecensies: http://leeswereld.blogspot.nl
Avatar gebruiker
Eric
Heer van Chaos
 
Berichten: 17753
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Almere

Re: Arturo Perez-Reverte

Berichtdoor ikops » zo nov 06, 2011 17:23

Lijkt me eerder een thriller.
Avatar gebruiker
ikops
Vuurgeest
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 4759
Geregistreerd: zo apr 25, 2010 19:31
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar Literatuur: Discussies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 0 gasten