Het Koningscomplot - Michael J. Sullivan

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Het Koningscomplot - Michael J. Sullivan

Berichtdoor Beldaran » vr sep 28, 2012 07:11

Afbeelding

Voor vandaag koos ik het eerste boek, van de serie ‘Openbaringen van Riyria, waarvan het feitelijke verhaal mooi is afgerond. Geheel op eigen kracht wist het aanstormende fantasy-talent Michael J. Sullivan via het internet naam te maken. Inmiddels wedijveren uitgevers wereldwijd in het binnenhalen van de vertaalrechten van zijn veelgeprezen Openbaringen van Riyria. Centraal in deze verhalen staat het weergaloze roversduo Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater; onweerstaanbare dieven die in ruil voor een flinke zak goud elke klus aannemen.

‘Het Koningscomplot ‘ - Michael J. Sullivan - 2012

Geen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...? De aartsschelmen Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater verdienen namelijk een aardige duit met het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, voor iedereen die zich hun diensten kan veroorloven. Zullen ze een feilloze manier weten te vinden om zich uit de nesten te werken als ze onder valse voorwendselen betrokken raken bij een samenzwering om de koning te vermoorden? Of zal het deze keer anders uitpakken? Fataal?

‘Hadriaan kon in het donker maar weinig ontwaren, maar hij kon wel horen – twijgjes die braken, bladeren die werden platgedrukt, gras dat werd beroerd. Ze waren met meer dan één, meer dan drie, en ze kwamen dichterbij. ‘geen beweging, jullie,’ beval een norse stem vanuit de schaduwen. ‘We hebben pijlen op jullie ruggen gericht, en als jullie proberen te vluchten, schieten we jullie uit je zadel.’ Hun woordvoerder stond nog verscholen in de donkere bosrand, niet meer dan een vage beweging tussen de naakte takken. ‘We willen jullie alleen van je zware bepakking afhelpen. Er hoeft niemand gewond te raken. Doe wat ik zeg, dan laten we jullie je levens houden. Zo niet, dan nemen we die ook.’ Hadriaan kreeg een misselijk gevoel in zijn maag bij het besef dat dit zijn fout was. Hij wierp een blik in de richting van Rolf, die naast hem op zijn vlekkerige schimmel zat met zijn kap over zijn hoofd, zijn gezicht verscholen. Het hoofd van zijn vriend was gebogen en schudde zachtjes. Hadriaan hoefde de uitdrukking op zijn gezicht niet te zien om te weten hoe die eruitzag.’

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/

Afbeelding
Avatar gebruiker
Beldaran
De Zilvermagiër
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 4483
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Re: Het Koningscomplot - Michael J. Sullivan

Berichtdoor Egwene » vr sep 28, 2012 21:37

En deze is echt absoluut de moeite waard. Deel 2 is ook al uit en gelezen en als deel 3 uitkomt (wat gaat gebeuren volgens de uitgever) dan gaat die voor alle andere boeken.
Egwene leest van alles!

Fantasy Leesclub: en niet alleen over fantasy, maar ook andere genres komen aan bod.
Avatar gebruiker
Egwene
Vrouwe van het Keizerrijk
 
Berichten: 37204
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Roermond

Re: Het Koningscomplot - Michael J. Sullivan

Berichtdoor amarid » ma okt 01, 2012 19:15

Wat een geweldige serie is dit! Ik heb zowel genoten van het 1e en het 2e deel en ik hoop dat het 3e snel zal volgen...
"When the snow falls and white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Avatar gebruiker
amarid
De Opvolger
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 444
Geregistreerd: zo aug 03, 2008 10:41
Woonplaats: Turnhout

Re: Het Koningscomplot - Michael J. Sullivan

Berichtdoor Egwene » ma okt 01, 2012 20:22

k had een poosje terug een mail gestuurd naar Luitingh en kreeg een mail terug over de volgende vertalingen van Michael's boeken:

Hartelijk dank voor uw berichtje en onze excuses voor de late reactie. Heel fijn om te horen dat we er weer een fan bij hebben. Ook wij zijn grote fans van Michael J. Sullivan geworden. Klassieke fantasy zoals het hoort.

Het derde en vierde deel verschijnen volgend jaar (2013), respectievelijk in maart en juni. Heeft u het gratis e-boek verhaal De Burggraaf en de Heks al gelezen?
Zie: http://www.weblezen.nl/index.php?zoekte ... ion=zoeken
Egwene leest van alles!

Fantasy Leesclub: en niet alleen over fantasy, maar ook andere genres komen aan bod.
Avatar gebruiker
Egwene
Vrouwe van het Keizerrijk
 
Berichten: 37204
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Roermond


Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast