Het Achnaton Avontuur - P.B. Kerr

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.


Het Achnaton Avontuur - P.B. Kerr

Berichtdoor Beldaran » vr apr 01, 2005 06:45

Afbeelding

Voor vandaag een jeugd Fantasy. Een avontuurlijk, spannend en met humor geschreven verhaal. Waar je het plezier wat de schrijver moet hebben gehad, zonder meer van afleest. Het is een mooi afgerond eerste deel van een trilogie, waarvan we het tweede deel voorjaar 2006 kunnen verwachten.

?Het Achnaton Avontuur? (Kinderen van de Lamp # 1) ? P.B. Kerr aka Philip Kerr ? ?05

Bob en Roos Gaunt wonen in New York. Het zijn normale kinderen die op hun 12e ? veel te vroeg ? verstandskiezen krijgen. Op de dag dat ze die kiezen laten trekken, wordt Egypte opgeschrikt door een onheilspellende aardbeving. Zonder verstandskiezen is niets meer het zelfde. De tweeling begint snel te groeien, ze worden steeds gevoeliger voor kou en ze raken gefascineerd door rook. Het vreemdste van alles: al hun wensen lijken opeens uit te komen. Hun excentrieke oom Nimrod vertelt ze uiteindelijk wat er aan de hand is. Roos en Bob hebben de gaven van de djinn ge?rfd.

?Bedoel je dat wij djinn zijn, net als in de ?Vertellingen van duizend-en-??n nacht??vroeg Bob ?waar die vent een lamp of een fles vindt en die djinn eruit laat??Nimrod knikte. ?Je kletst maar wat,? zei Roos, ?Het is moeilijk te geloven, ik weet het,? zei Nimrod. ?Dat kun je wel zeggen,? zei Bob. ?Maar als je denkt aan al die vreemde dingen die er de laatste tijd met jullie zijn gebeurd, vooral sinds jullie verstandskiezen eruit zijn gehaald, moet je toch toegeven dat daar misschien een even vreemde verklaring voor is?.

Nimrod leert hun meer over hun erfgoed en hun vermogens. Er gaat een wereld voor hen open. Maar ook die wereld kent goed en kwaad. In Egypte wacht hun een groot gevaar?

Afbeelding
Avatar gebruiker
Beldaran
De Gouden Nar
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 4164
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Eric » vr apr 01, 2005 23:52

Mooie tip, Beldaran !
Beheerder van het Ezzulia forum
Leest nu: forumberichten
Avatar gebruiker
Eric
Heer van Chaos
 
Berichten: 15787
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Almere


Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast