Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr dec 13, 2019 07:26

Afbeelding

‘Koninkrijk van As’ is het adembenemende slotdeel van ‘De Glazen Troon’ een serie die geen enkele Fantasy lezer zich mag laten ontgaan.

‘Koninkrijk van As’ – Sarah J. Maas – 2019

Afbeelding

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde. Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Exerpt

‘Het ijzer verstikte haar. Het had het vuur in haar aderen definitief gedoofd, alsof er water op de vlammen was gegooid. Ze kon het water horen, zelfs in de ijzeren kist, met het ijzeren masker op en getooid met de ketens als met zijden linten. Het gebulder, het onafgebroken ruisen van water op steen. Het vulde de stiltes tussen haar geschreeuw. Een piepklein eilandje in het hart van een mistige rivier, eigenlijk gewoon een gladde rots tussen de stroomversnellingen en de watervallen. Daar hadden ze haar neergezet. Haar opgeslagen. In een stenen tempel die was gebouwd voor een lang vergeten god. Zoals ze zelf waarschijnlijk ook zou worden vergeten. Dat was beter dan het alternatief: herinnerd worden om haar totale mislukking. Als er al iemand over zou zijn om zich haar te herinneren. Als er überhaupt iemand zou overblijven. Ze zou niet toestaan dat het mislukte. Ze zou hun niet vertellen wat ze wilden weten. Hoe vaak haar gegil de razende rivier ook overstemde. Hoe vaak het geluid van haar brekende botten het gebulder van de stroomversnellingen ook doorkliefde. Ze had geprobeerd de dagen bij te houden, maar ze wist niet hoe lang ze in de ijzeren kist had gelegen. Hoe lang ze haar hadden gedwongen te slapen, bewusteloos door de zoete rook die ze tijdens de reis hiernaartoe de kist in hadden geblazen. De reis naar dit eiland, deze tempel van pijn. Ze wist niet hoeveel tijd er zat tussen het schreeuwen en het ontwaken. Tussen het einde en het opnieuw beginnen van de pijn. Dagen, maanden, jaren – ze vloeiden in elkaar over, net zoals haar bloed over de stenen vloer de rivier in vloeide. Een prinses die duizend jaar moest blijven leven. Langer nog. Eerst was dat haar geschenk geweest. Nu was het haar vloek. Nog een vloek om te dragen, net zo zwaar als de vloek die lang voor haar geboorte over haar was uitgesproken. Dat ze zich zou opofferen om een oeroud onrecht te herstellen. Dat ze een schuld zou aflossen aan de goden die hun wereld hadden gevonden, er niet meer weg konden en er vervolgens over waren gaan heersen. De warme hand van de godin die haar had gezegend en vervloekt met die verschrikkelijke kracht voelde ze niet. Ze vroeg zich af of die godin van licht en vuur erom maalde dat zij gevangenzat in de ijzeren kist. Of had de onsterfelijke haar aandacht op iemand anders gericht? Op de koning die zich misschien als vervanger zou aanbieden en door zijn leven te geven hun wereld zou redden? Het maakte de goden niet uit wie de schuld betaalde. Dus zouden ze haar niet komen redden. En dus deed ze niet de moeite om tot hen te bidden. Maar toch vertelde ze zichzelf het verhaal, en soms stelde ze zich voor dat de rivier het haar toezong. Dat de duisternis in de afgesloten doodskist het haar ook toezong. Er was eens, in een land dat lang geleden tot as is vergaan, een jonge prinses die haar koninkrijk liefhad...’

Zie ook http://sarahjmaas.com/
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Re: Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

Berichtdoor Nicky » vr dec 13, 2019 12:39

toch eens gaan lezen
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 35125
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast