Schoon Goud – Karin Slaughter & Lee Child

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Schoon Goud – Karin Slaughter & Lee Child

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr nov 01, 2019 06:40

Afbeelding

De voor deze week gekozen novelle ‘Schoon Goud’ heeft maar één minpunt en dat is dat het een novelle is en niet een vet dikke roman.

‘Schoon Goud’ – Karin Slaughter & Lee Child – 2019

Afbeelding

Jack Reacher en Will Trent. Twee keer zoveel actie. Twee keer zoveel drama. Dubbel zoveel problemen…

Will Trent is bezig met een undercoveractie bij Fort Knox. Zijn missie: het oplossen van een ruim twintig jaar oude moordzaak. De naam van zijn verdachte: Jack Reacher. Jack Reacher is in Fort Knox op een eigen missie: hij probeert een crimineel verbond in het Amerikaanse leger te ontmantelen. Maar dan verschijnt Will Trent opeens ten tonele. De enige optie die Jack Reacher en Will Trent hebben is samen te werken – als dat lukt… Er is echter een veel grotere samenzwering aan de gang – een situatie die noch de speciaal agent, noch de ex-militair agent had kunnen voorzien.

‘Will Trent zat tegenover een gesloten kantoordeur te luisteren naar gedempte stemmen die het hadden over de twee gevallen van rijden onder invloed en het wisselvallige arbeidsverleden dat uit zijn CV naar voren kwam. Het gesprek leek niet in zijn voordeel uit te vallen. Niet best. Hij moest aangenomen worden; anders kon hij zijn echte baan wel gedagzeggen. Met zijn mouw veegde hij het zweet van zijn voorhoofd. De temperatuur buiten was het kookpunt al gepasseerd en binnen was het niet veel beter. Zelfs zijn zweet was aan het zweten in dit overheidsgebouw uit de jaren vijftig. Het verlaagde plafond zakte door, het gipswerk was opgezwollen door het vochtige weer. Hij zag een zweetdruppel van zijn neus vallen en over de vloer rollen. In het midden van het linoleum was een geul uitgesleten door de tientallen jaren dat hier legerkistjes door de hal hadden gelopen. Hij ging verzitten op zijn stoel. Zijn wervels leken wel te zijn veranderd in kabelbinders die het leven uit zijn ruggengraat knepen. De spieren in zijn benen waren stram. Het had twee redenen dat zijn lichaam zo’n pijn deed. De eerste was de manier waarop zijn vriendin gisteravond afscheid van hem had genomen. En vanmorgen nog een keer, in de toepasselijk genaamde kiss-and-ridezone. De tweede reden was dat hij tijdens de een uur durende vlucht van Atlanta naar Lexington de hele tijd met zijn knieën tegen de stoel voor hem gedrukt had gezeten, vastgeklemd tussen een peuter die tegen een paperclip schreeuwde en een winderige bejaarde. Slechts een van die redenen was de pijn waard. Achter de deur brulde een stem: ‘Het kan me geen ene moer schelen wat jij vindt, Dave.’ Kolonel Stephanie Lukather, de vrouw die de leiding had over het United States Bullion Depository. Hier lag een groot deel van het Amerikaanse goud opgeslagen, maar wat wist Will er nou van? Die had zijn kennis over de federale goudreserve vooral van Wikipedia en uit Goldfinger.'

Zie ook https://www.karinslaughter.com/ & https://www.leechild.com/
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron