Zonderling – Laini Taylor

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Zonderling – Laini Taylor

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr sep 27, 2019 08:30

Afbeelding

Het is niet alleen een betoverend mooi verhaal, maar zoals het wel vaker gaat, het eindigt met een cliffhanger, mede gelukkig is het niet lang meer wachten op het slot ‘Muze’ deze staat gepland voor eind oktober.

Afbeelding

‘Zonderling’ – Laini Taylor - 2019

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen. Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

Proloog – excerpt

‘Op de tweede sabbat van twaalfmaan, in de stad Ween, viel er een meisje uit de lucht. Haar huid was blauw, haar bloed was rood. Ze knakte over een ijzeren hek dat plooide onder de inslag en daar bleef ze hangen, onmogelijk gebogen, sierlijk als een tempeldanseres die in zwijm over de arm van een geliefde hangt. Eén gladde pinakel hield haar op haar plek. De punt ervan, die door haar borstbeen stak, glinsterde als een broche. Ze schokte kort toen haar geest zich losschudde, en de knoppen van toortsgember dwarrelden uit haar lange haar. Later zouden de mensen zeggen dat het kolibriehartjes waren geweest, en helemaal geen bloemetjes. Ze zouden zeggen dat ze niet had gebloed uit haar wonden, maar uit haar ogen. Dat ze obsceen was geweest, dat ze ondersteboven en stervende haar tong naar hen had uitgestoken, dat ze een serpent had uitgebraakt dat in rook was veranderd zodra het de grond raakte. Ze zouden zeggen dat er een zwerm motten was gekomen die uit alle macht had geprobeerd haar weg te dragen. Dat laatste was waar. Alleen dat. Maar ze hadden geen schijn van kans. De motten waren niet groter dan geschokte kindermonden, en zelfs met tientallen tegelijk konden ze alleen maar aan haar donker verkleurende haarlokken trekken totdat hun vleugeltjes drijfnat van haar bloed doorbogen. Ze werden met de bloemen meegezogen toen er een gruizige windvlaag door de straat blies. De aarde bochelde omhoog. De hemel draaide om zijn as. Een vreemd licht sneed door de rookwolken. De burgers van Ween moesten hun ogen samenknijpen tegen rond waaiend gruis, heet licht en de stank van salpeter. Er was een ontploffing geweest. Ze hadden gemakkelijk allemaal het leven kunnen laten, maar alleen dit meisje was omgekomen, losgeschud uit een of andere bel in de lucht. Haar voeten waren bloot, haar mond pruimrood gevlekt. Haar zakken zaten vol pruimen. Ze was jong en mooi en verbaasd en dood. Ze was ook blauw.’

Meer info https://www.goodreads.com/author/show/3 ... ini_Taylor
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast