Jinxed – Amy Mcculloch

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Jinxed – Amy Mcculloch

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr mei 17, 2019 07:25

Afbeelding

Voor deze week koos ik voor het eerste deel, van wat aldus de auteur, een dubbelaar gaat worden. En dat is gelet op het slot van deze goeie weglezer een must.

‘Jinxed’ – Amy Mcculloch

Afbeelding

Laceys grote droom is om later bij Moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden. Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven - maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku's - valt haar droom in duigen. Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel... echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

‘Met het monster in haar armen stormde ze tussen de bomen door. Het jankende geluid van een pulse gun klonk door het bos en ze dook weg. Het schot vloog over haar hoofd en verwoestte een berk verderop. Nu raakte ze pas echt in paniek. Ze wilden niet alleen het monster vernietigen. Ze wilden haar ook vermoorden. Zo hard ze kon rende ze verder. Haar voeten slipten steeds weg in haar blauwe plastic overschoenen, ze had niet eens tijd gehad om ze uit te trekken voor ze het lab ontvluchtte. Ze had geweten dat deze dag zou komen; ze had de grens zo ver overschreden dat je hem niet eens meer kon zien aan de horizon. En toch was ze hier niet klaar voor geweest. Hoe kon je er ooit klaar voor zijn om te verliezen waar je je haar hele leven naartoe had gewerkt? Het wezen trilde tegen haar borst. Op de warme metalen huid knipperde een rood lampje, als een hartslag. Het begon te kronkelen in haar armen en probeerde te ontsnappen, alsof het heel goed wist wat er hierna zou gebeuren, maar ze drukte het nog dichter tegen zich aan. Ze hoefde alleen de overkant van het ravijn maar te bereiken. Daar stond de vluchtwagen die hen in veiligheid zou brengen. Het volgende schot raakte haar schouder en ze wist niet wie er harder gilde: zijzelf of het wezen. Ze struikelde, en één been zakte onder haar weg toen ze in een spleet stapte die onder de gevallen bladeren verborgen lag. Ze wierp een snelle blik omlaag, en haar hart stond bijna stil: er sloeg rook van het metalen lichaam van het wezen, en de bijtende stank van verschroeide elektronica vulde haar neus. De pulse guns deden hun werk, ze vernietigden het van binnenuit. Ze trok haar voet los en zette door. De brug was zo dichtbij dat ze de treinen beneden voorbij voelde denderen. Ook het gestamp van de zware laarzen van de mannen achter haar klonk nu veel harder.
‘Schiet op, schiet op,’ zei een krakende stem in haar oor. Ze was nu binnen bereik van de communicatieapparatuur van haar partner. Ze dwong haar benen om meer kracht te zetten en lette niet op de vochtige plek en de pijn in haar zij… Ze had nauwelijks een teen op rand van de brug gezet toen het alarm afging, de aan de bosrand verborgen IP-sensoren hadden het op een loeien gezet. Er kwamen vallen omhoog uit de grond, netten sloegen om haar benen en ze werd omhooggetrokken. ‘Ik ben gepakt!’ gilde ze tegen het microfoontje in haar oor. ‘Help me!’ ‘Communicatie uit, verbinding wordt verbroken.’ Bijna terloops voegde hij eraan toe: ‘Sorry.’ En daarna werd het stil op de lijn.’
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten