The Darkest Minds - Alexandra Bracken

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.The Darkest Minds - Alexandra Bracken

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr maart 23, 2018 07:11

Afbeelding

Deze keer koos ik voor een trilogie, die in amper drie maanden tijd compleet in vertaling werd uitbracht. Deze YA trilogie behoort tot de Fantastische literatuur, sub speculatieve thriller. Het is zoals een goede thriller moet zijn, een lekker spannend verhaal met een heldin die ondanks alles uiteindelijk zichzelf durft te zijn.

The Darkest Minds #1 De Overlevenden – 2017

Afbeelding

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Voor een leesfragment van ‘De Overlevenden’ zie
http://www.karakteruitgevers.nl/include ... 8irafw.pdf

The Darkest Minds #2 Onvergetelijk – 2017

Afbeelding

Spoiler: show
Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Children's League zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.


The Darkest Minds #3 Een Onzeker Licht – 2018

Afbeelding
Spoiler: show
Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies hergroeperen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd zich in het noorden. Onder hen is een gevangene: Clancy Gray. Alleen Ruby heeft macht over hem en slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.


Voor info over de auteur en haar werk, zie http://www.alexandrabracken.com/
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast