Schurkenbloed – James Carlos Blake

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.Schurkenbloed – James Carlos Blake

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr dec 30, 2016 06:43

Afbeelding

‘Schurkenbloed’ is helaas, tot op heden, het enige werk van deze uitmuntende auteur dat in Nederlandse vertaling is verschenen. Het is een hard en meedogenloos maar ook een rijk verhaal, een verhaal wat je niet zozeer leest als ziet.

‘Schurkenbloed’ – James Carlos Blake - 2014

Afbeelding


Tijdens de zomer van 1845 worden de broers Edward en John Little door hun ouders verdreven van hun thuis in het moerasland van Florida. Die verraderlijke daad zal hen voor altijd tekenen. Jarenlang trekken de twee broers als cowboys te paard door het zuiden van de VS, vele gevaren trotserend. In het losbandige New Orleans worden ze echter van elkaar gescheiden en ze komen zelfs tegenover elkaar te staan in de woeste en wanhopige oorlog tussen Mexico en de VS. De familieband tussen de twee broers bekoelt en hun bloedband wordt op de proef gesteld door de wrede, alles verterende oorlog. Met zintuigelijk proza weet James Carlos Blake een tot de verbeelding sprekende tijd en plaats, het Wilde Westen van Amerika, tot leven te brengen met buitengewone personages. Een wonderbaarlijk en woest verhaal van avontuur in een vervlogen tijd, bloedwraak en hoe uiteindelijk de familieband sterker is dan al het andere.

‘In de zomer van 1845 was Edward Little zestien jaar en rusteloos van bloed. Hij lag in het ochtendgrauw naast de stal op zijn knieën bij een boomstronk en zat er geconcentreerd in te kerven. Hij had vaak op die stronk zitten kijken hoe de zon wegzonk in het geboomte en zich dan afgevraagd hoe groot de afstand was van waar hij zat tot waar het nog volop dag was. Zijn ouders hadden in het najaar van ’42 de wijk genomen naar deze onherbergzame uithoek even ten oosten van de Perdido, op bijna twee dagen rijden ten noorden van Pensacola, toen Daddyjack hen halsoverkop uit de binnenlanden van Georgia had meegesleurd na een vechtpartij op een dansavond waarbij een man het leven had gelaten, wat voor de plaatselijke vrederechter aanleiding was geweest om een onderzoek in te stellen. Het slachtoffer heette Tom Rainey. Hij was een vroegere jeugdvriend van Edwards moeder en had het lef gehad haar ten dans te vragen.’

Zie ook http://mysteriouspress.com/authors/jame ... efault.asp
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Re: Schurkenbloed – James Carlos Blake

Berichtdoor Nicky » vr dec 30, 2016 15:02

niet echt iets voor mij
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 35125
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast