De Wraak van Vondel – Frank van Pamelen

Fantasy, SF, Literatuur en thrillers. Iedere vrijdag een nieuwe leestip.De Wraak van Vondel – Frank van Pamelen

Berichtdoor Rob/Beldaran » vr aug 19, 2016 05:54

Afbeelding

Dit is de eerste thriller van cabaretier entertainer Frank van Pamelen maar dat lees je er niet vanaf, het is een vlot geschreven spannend verhaal met een prima plot voor de republikeinen onder ons en met een meer dan voortreffelijk slot.

Afbeelding

‘De Wraak van Vondel’ – Frank van Pamelen – 2015

De wraak van Vondel van Frank van Pamelen is een literair labyrint dat teruggaat naar de tijd van Vondel, naar de rederijkers uit de zeventiende eeuw en hun opvolgers. Op twaalf plaatsen in Amsterdam hebben zij sporen nagelaten, aanwijzingen die leiden naar het best bewaarde geheim uit de vaderlandse geschiedenis. Een geheim met gevolgen voor de troonswisseling. Aan journalist Maaike van Reede de taak om het mysterie op te lossen. Ze belandt in een doolhof van dichtregels en cryptische verwijzingen en heeft nog achttien uur tot de troonswisseling.

‘Met een diepe oerkreet stormt Maaike op hem af, grijpt hem bij zijn benen en tilt hem omhoog. Verschrikt kijkt hij achterom, zijn armen zoeken vergeefs naar houvast Even is er oogcontact. ‘Deze is voor mijn vader, schoft!’ Dan laat ze hem los, kokhalzend, alsof ze een lekkende vuilniszak in een container laat vallen. De schreeuw duurt amper drie seconden.’

Zie ook http://frankvanpamelen.nl/
De wereld gaat aan vlijt ten onder... daarom ben ik als het even kan inactief met een goed boek of leuke film.
Avatar gebruiker
Rob/Beldaran
De Ziener
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 7088
Geregistreerd: do aug 28, 2014 19:02
Woonplaats: Rijswijk

Keer terug naar De Leestip van Beldaran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast