Inschrijvingen: Edward K. Moore, Wat Odette niet vertelde

Minimaal zes keer per jaar verloten wij tien gratis leesexemplaren.


Re: Inschrijvingen: Edward K. Moore, Wat Odette niet verteld

Berichtdoor Nicky » wo nov 12, 2014 11:45

We starten een nieuwe reeks:
boeken samen lezen.
De eerste vijf mensen kunnen hier een boek neerzetten dat interessant lijkt om samen te lezen en dan maken we daar een keuze uit.

Ik start en nomineer: De wet van Staal van Brandon Sanderson


Driehonderd jaar na de gebeurtenissen in Sandersons trilogie over de Nevelmensen is de wereld van Kelsier, Vin en de andere skaa flink veranderd. Wetenschap en technologie hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt, en de steden zijn nu moderne samenlevingen met spoorwegen, elektrisch licht en zelfs de eerste stalen wolkenkrabbers.

Maar ondanks al deze voordelen spelen Ertsmagie en Ferrochemie nog steeds een belangrijke rol in het herboren land. Ver voorbij de grenzen van het koninkrijk is de magie noodzakelijk voor hen die orde en gerechtigheid proberen te herstellen in de Ruigte.
Zo iemand als Waxillium Ladrian, een Nevelmens die metaal kan duwen met Ertsmagie én zijn lichaam kan beïnvloeden met Ferrochemie. Na twintig jaar in de Ruigte te hebben gewoond, is het tijd voor Wax om zijn wapens neer te leggen en zijn rol als Lord van een van de grote Huizen aan te nemen. Maar hij leert al snel dat de elegante straten van de stad net zo verraderlijk kunnen zijn als de droge steppes van de Ruigte.

Brandon Sanderson staat al jaren op het lijstje van de beste fantasy-auteurs van het moment. Een eer die werd onderbouwd toen hij werd uitgekozen om Het Rad des Tijds, het meesterwerk van de in 2007 overleden Robert Jordan, te voltooien. De Wet van Staal is de eerste in een reek stand-alone verhalen uit de wereld van Sandersons geheimzinnige Nevelmensen.

'Sanderson laat wederom zien dat hij een van de beste binnen het genre is.' - Library Journal
Afbeelding
Avatar gebruiker
Nicky
De Onnavolgbare
 
Berichten: 31069
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 13:57
Woonplaats: Den Haag

Re: Inschrijvingen: Edward K. Moore, Wat Odette niet verteld

Berichtdoor An'drei » wo nov 12, 2014 17:24

Goed initiatief Nicky :duim:

Ik nomineer hierbij: De Stad van Stella Gemmell

Stella Gemmell zette haar eerste stappen op schrijfgebied met het plegen van research voor haar man, bestseller-auteur David Gemmell, wiens naam voortleeft in de David Gemmell Legend Award. Gaandeweg schreef ze mee aan zijn boeken en voltooide op eigen kracht zijn laatste boek. Hierdoor geinspireerd schreef zij De Stad, dat ongetwijfeld geldt als het begin van een roemrijke schrijverscarrière.

Dit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.

Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, 'lichter dan een goed zwaard', die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.

En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is. Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara. Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen. Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...
Stella Gemmell schreef met De Stad een heroïsche en vooral epische fantasy-roman waarvoor de fans van haar man, de in 2006 overleden fantasy-legende David Gemmell, vergeefs naar superlatieven zullen zoeken.
Avatar gebruiker
An'drei
De Dichter
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 6910
Geregistreerd: di maart 25, 2014 07:01
Woonplaats: Gelderland

Re: Inschrijvingen: Edward K. Moore, Wat Odette niet verteld

Berichtdoor Zwaantje » wo nov 12, 2014 17:50

Goed idee.

Hadden we niet een hoofdstuk: samenleesproject?
Edit:
Ik heb even gezocht, In het hoofdstuk: de leeservaring van... staan al onze samenleesprojecten.
Kunnen we dit niet beter daar plaatsen?

Ik nomineer:

Lucinda Riley - Terug naar Wharton Park.
Samenvatting bij Bol:
"Een wereld verscheurd door oorlog, twee families voor altijd verbonden door geheimen...
Als kind bracht Julia Forrester vele gelukkige uren door in de kas van het landgoed Wharton Park, waar haar grootvader de tropische planten verzorgde. Als ze jaren later getroffen wordt door een familietragedie, keert Julia terug naar Wharton Park, waar ze zich altijd zo thuis voelde. Het huis is inmiddels geërfd door de charismatische Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Daarbij wordt een decennia oud dagboek ontdekt, waarmee Julia en Kit naar Julia's grootmoeder gaan. Zij vertelt hun over de gebeurtenissen die Wharton Park voor altijd hebben veranderd. Zo komen zij terecht
in de oorlogsjaren, in de wereld van het jonge stel Olivia en Harry Crawford, die gedreven door passie en plichtsbesef het geluk van toekomstige generaties zullen beïnvloeden. Ook dat van Julia...
Terug naar Wharton Park voert de lezer mee van het door de Tweede Wereldoorlog geteisterde Europa en Thailand naar het hedendaagse Engeland en de Provence."
Recensie(s)
"Julia heeft een ontzettend zware tijd achter de rug. Ooit was ze een gevierd concertpianiste, maar inmiddels is ze daar - door omstandigheden - mee gestopt. In Wharton Park, waar ze langzaam aan haar verdriet probeert te verwerken, leidt ze een eenzaam bestaan. Daarbij krijgt ze steun van haar familie, maar ook van haar jeugdkennis Kit Crawford, die inmiddels daar landgoedeigenaar is. Hij is momenteel bezig met het renoveren van het huis. Tijdens zijn werkzaamheden vindt hij een stapel brieven, die een opmerkelijk dagboek bevatten, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fijn geschreven roman met interessante, boeiende personages. Het boek wisselt gebeurtenissen uit het heden af met passages afkomstig uit de oorlogsdagboeken, en met Julia's overpeinzingen en gedachten. De verhaalstructuur blijft echter altijd helder en de spanningsboog wordt strak gehouden." Daniela Koeleman
Avatar gebruiker
Zwaantje
De Vliegeraar
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 3975
Geregistreerd: za sep 29, 2012 22:00
Woonplaats: Noord Groningen

Re: Inschrijvingen: Edward K. Moore, Wat Odette niet verteld

Berichtdoor Liepje » wo nov 12, 2014 22:35

O, dit moet wel even verplaatst worden hoor. Ik vond het al zo gek, ineens activiteit in zo'n oud draadje over een gewonnen boek. Maar leuk idee!
Avatar gebruiker
Liepje
Vuurgeest
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 4844
Geregistreerd: zo jul 26, 2009 20:33

Vorige

Keer terug naar De Ezzulia Leesclub: Inschrijvingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast