Pagina 1 van 1

Susanne Jansson

BerichtGeplaatst: vr maart 30, 2018 06:53
door Rob/Beldaran
‘Het Offerveen’- Susanne Jansson – 2018

Afbeelding

De jonge biologe Nathalie Ström doet onderzoek in het mysterieuze veengebied rond het dorp van haar jeugd. Het veen is omgeven door bossen en meren, waar ooit offers aan de goden zijn begraven, en het gerucht gaat dat hier mensen spoorloos verdwijnen. Dan treft Nathalie na een zware storm een bewusteloze man aan in het veen, half weggezonken in het drassige land. Daar niet ver vandaan is een twee meter lang graf gegraven. Het lijkt bijna een herhaling van de mensenoffers die hier in de ijzertijd plaatshadden. Samen met politiefotografe Maya probeert Nathalie de gebeurtenissen te verklaren, maar al snel geeft het moeras meer geheimen prijs en blijken de inwoners van het dorp hier op noodlottige wijze bij betrokken te zijn.

Publicatiedatum 12 jun 2018; Pagina’s 288; Uitgeverij Cargo

Re: Susanne Jansson

BerichtGeplaatst: do apr 05, 2018 18:10
door AnneliesJ
Hebben.

Re: Susanne Jansson

BerichtGeplaatst: do apr 05, 2018 20:21
door motormuis
Lezen


Groetjes Lidy

Re: Susanne Jansson

BerichtGeplaatst: do jun 14, 2018 16:14
door Nicky
ik ook
op de lijst

Re: Susanne Jansson

BerichtGeplaatst: vr maart 19, 2021 12:32
door Nicky
Ik heb een ander boek gelezen: Winterwater

Afbeelding

Welk gruwelijk geheim verbergt het water? Op steeds dezelfde dag in januari verdwijnt een jong kind in de golven.
Welk gruwelijk geheim verbergt het water?

Martin, zijn vrouw Alexandra en hun twee jonge kinderen zijn net verhuisd naar het oude zomerhuis van de familie, op een afgelegen eiland voor de kust van Zweden. Als Martin daar zijn driejarige zoon Adam een paar minuten uit het oog verliest om de telefoon op te nemen, is het jongetje verdwenen. Hij vindt alleen nog het rode emmertje waarmee Adam speelde, dobberend in de zee.
De politie concludeert dat Adam is verdronken en sluit het onderzoek. Martin belandt in een diepe depressie en zondert zich steeds verder af van zijn gezin, verteerd door schuld. Dan vindt hij op de zolder van het huis een mysterieus logboek waarin melding wordt gemaakt van andere kinderen die in het huis woonden en hun dood vonden in de zee. Allemaal op dezelfde dag in januari, maar met tientallen jaren ertussen. Martins hoop dat Adam nog leeft wordt aangewakkerd en hij gaat op zoek in de kleine, afgezonderde gemeenschap.Bij tijd en wijle spannend maar ook een vreemd draadje toegevoegd. :3: