Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margaret Weis & Tracy Hickman
De Drakenschepen # 1: De beenderen van de draak

In de van magie vergeven wereld van De Drakenschepen beschikken de drakenschepen over echte draken en vechten de goden zij aan zij met hun uitverkoren helden. In deze magische wereld wankelt de macht van de Oude Goden onder de druk van een aanstormende generatie jonge goden.

Alle ogen zijn nu gericht op de zeerover Skylan Ivorson, het opperstamhoofd van de gewelddadige stammen van de Vindrasi. Ooit ontving Skylan de zegen van Torval, de god van de oorlog. Om die reden denkt Skylan dat zijn machtige status hem rechtmatig toekomt. Maar soms blijkt een zegen een vloek met zich mee te brengen. Anders gezegd, de gunsten van de goden zijn niet gratis, en van Skylan wordt onverwacht een tegenprestatie verwacht.

Om de opmars van de jonge goden te stuiten, is het aan Skylan en de stammen van de Vindrasi – want zij zijn de uitverkorenen van de drakengoden – om de verdwenen Vijf Beenderen van de Vektia-draken terug te vinden. Veel keuze hebben ze niet, want het lot van de Vindrasi is onlosmakelijk verbonden met dat van de Oude Goden. Van het welslagen van de queeste hangt veel, zo niet alles af.

Een zorgvuldig samengesteld reisgezelschap begint aan de levensgevaarlijke zoektocht naar de Vijf Beenderen. Tot het gezelschap behoren onder meer de zeerover Skylan, de jonge Wulf, een halfmens met magische gaven, en de beeldschone Aylaen, op wie Skylan hevig verliefd is...

En zo, met deze ingrediŽnten, spannend en intrigerend tegelijk, begint het verhaal van De Drakenschepen pas echt.


Over de auteurs:
Met de cyclus De Poort des Doods wist het schrijversduo Margaret Weis & Tracy Hickman wereldwijd een miljoenenpubliek te bereiken. Van hun boeken werden tot op heden wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. Hun nieuwe serie van De Drakenschepen zal uit zes delen gaan bestaan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De Beenderen van de Draak
Auteur: Margaret Weis & Tracy Hickman
Oorspronkelijke titel: Bones of the Dragon
Serie: De Drakenschepen
Eerste deel
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90 245 2994 0
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: januari 2010

 


Heb jij een mening over de boeken van Weis & Hickman?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Margaret Weis & Tracy Hickman. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van hun boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven