Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Schaap
Stormbreker

Verscholen aan een zuidelijke poolkust leeft een vissersvolk dat maar met moeite weet te overleven. Kind-priester Kanu is de spreekbuis van zijn volk naar hogere machten. Zolang hij nog in de jaren van onschuld verkeert, leidt hij de aandacht van de gevreesde goden af door gebeden.

Het ondenkbare gebeurt: de goden laten hun blik vallen op Kanu's afgelegen baai en sturen hun boodschapper, het Beest dat de voorloper is van een allesvernietigende godenstorm.

Kanu's vader, het stamhoofd Mazar, ziet nog maar één enkele mogelijkheid om aan de ramp te ontsnappen. Hij en zijn zoon moeten het Beest vangen en het van zijn lichtgevende vacht te ontdoen. Mazar komt hierbij om, de jongen wordt omringd door doodsvijanden. Hij kan zich enkel tot zijn ergste vijand wenden, zijn kreupele oom Soendal.

Dan boort het immense schip van de goden zich diep in de kust en verandert alles...


Over de auteur:

Peter Schaap werd geboren op 24 oktober 1946 in Groningen. Hij maakte 4 langspeelplaten met Nederlandstalige liedjes. Sinds begin jaren 80 werd Peter Schaap meer en meer schrijver van kinder- en jeugdboeken en fantasyromans voor volwassenen. In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de Euro-Award voor zijn romandebuut De schrijvenaar van Thyll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stormbreker
Auteur: Peter Schaap
Kramat
ISBN: 978 90 7955 203 0
Paperback
Prijs: € 22,50
Verschenen: oktober 2008
 


Heb jij een mening over de boeken van Peter Schaap?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Peter Schaap. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven