Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy
 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Terry Pratchett
Wintersmid

Als leerlingheks moet Tiffanie erbij zijn als de winter wordt ingehaald – dat is nu eenmaal een van de dingen die heksen doen. Maar bij de midzomerhoorn van de Driekusmannen kan ze haar voeten niet stilhouden en ook al mag het niet, ze danst mee. De Wintersmid verliest prompt zijn hart aan het dansende meisje. Hij betuigt haar zijn vurige liefde met ramenvol kille ijsbloemen en gierende sneeuwstormen van Tiffanie-vlokken. Op zee lopen schepen te pletter op ijsbergen in de vorm van reusachtige Tiffanies. Het wordt maar geen lente en de pasgeboren lammetjes gaan dood van de kou, want de verliefde Wintersmid wil niet meer weg. Maar een natuurgeest aan zijn verstand brengen dat je niet van zijn attenties gediend bent is zelfs voor Tiffanie een heksentoer. De Tsae dran Fiegels, die onverschrokken blauwe ortjes met hun rode haar, duikelen gelukkig een koene Held op die te hulp snelt. Zal hij op tijd komen?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wintersmid
Auteur: Terry Pratchett
Oorspronkelijke titel: Wintersmith
Uitgeverij Mynx
ISBN: 978 90 225 5055 7
Gebonden
Prijs: € 18,95
Verschenen: juli 2008
 

Over de auteur:

Terry Pratchett is met zijn Schijfwereldboeken al jaren de grootste en geestigste Britse bestsellerschrijver. Hilarische diepgang en spannende fantasy, meeslepend verteld: een combinatie van zeldzame klasse. Zijn werk wordt in zeventien talen vertaald. Fans in Nederland hebben hem ook ontmoet op de Fantasy Fair. Pratchetts vertellingen zijn niet louter fantasy, maar zitten boordevol humor en ironie. De spannende avonturen gaan telkens over in hilarische persiflage en vice versa. Ontelbare grappen en woordspelingen komen tot bruisend leven. Hij woont met zijn gezin in Wiltshire, Engeland, waar hij (zeggen sommigen) vleesetende planten kweekt (maar anderen bestrijden dit).

 

Meer Pratchett nieuws:

Liefhebbers van Terry Pratchett opgelet: de Schijfwereld bestaat dertig jaar. Om het bijzondere succes van de Schijfwereld-reeks te vieren, wordt de gehele serie opnieuw uitgebracht in een nieuwe, herziene uitvoering, zodat oude Ún nieuwe lezers van Terry Pratchett kunnen blijven genieten.

In juni 2008 zullen de eerste 15 delen van de Schijfwereld opnieuw worden uitgebracht in een nieuw jasje en om deze gelegenheid extra luister bij te zetten heeft de redactie hun favoriete Schijfwereld-deel - Wacht! Wacht! - voorzien van een speciale introductieprijs van 10 euro.

De overige delen zullen in het voorjaar van 2009 worden uitgebracht, zodat de hele reeks compleet is.

 


Heb jij een mening over de boeken van Terry Pratchett?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Terry Pratchett. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven