Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen Miller
Spreker voor de God # 1: Keizerin

Ze is nog heel jong, de felle en wantrouwige Hekat, als ze als slavin wordt verkocht en vanuit haar dorp in het Woeste Noorden met de slavenkaravaan afreist naar Et-Raklion, de grootste en machtigste stad van het keizerrijk Mijak. Geslagen en verminkt weet ze te ontsnappen. Uit angst voor haar achtervolgers sluit Hekat zich aan bij het leger van tienduizend van Raklion, de machtigste van alle krijgsheren van Mijak. Vastbesloten doorloopt ze de harde leerschool van de opleiding en ontwikkelt zich tot een van de meest gevreesde krijgers en messendansers van het leger van Heer Raklion.

Minstens zo machtig en gevreesd als de krijsheren zijn de godsprekers van Mijak. Ze zijn overal, in de dorpen, in de steden, en ze staan in nauw contact met de god en spreken zijn woord, dat overal in Mijak wet is. Ook Hekat staat inmiddels in nauw contact met de god.

Door dat contact is ze er inmiddels van overtuigd dat voor haar een betere toekomst is weggelegd. Om die toekomstverwachting werkelijkheid te maken, waagt ze zich op een gevaarlijk pad, van valstrikken, strijd, ontrouw en verraad, waar ze tenslotte meedogenloos met zichzelf wordt geconfronteerd, op een wel heel verrassende en buitengewoon pijnlijke manier.
 

Over de auteur:
Karen Miller
werd geboren in Vancouver, Canada, maar verhuisde al vroeg naar AustraliŽ. Ze begon met het schrijven van korte verhalen op de basisschool, studeerde een poosje communicatiewetenschappen en doorliep een veelheid aan baantjes: van productiemedewerker tot journalist, van baliemedewerker tot voorlichter. Toen ze in Penrith, nabij Sydney, boekwinkel Phantasia opende, begon ze romans te schrijven. De Onschuldige MagiŽr was haar debuut en werd gevolg door De MagiŽr Ontwaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keizerin
Auteur: Karen Miller
Oorspronkelijke titel: Empress of Mijak
Serie: Spreker voor de God
Eerste deel
Luitingh Fantasy
ISBN: 978 90 245 3048 9
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: augustus 2009

 


Heb jij een mening over de boeken van Karen Miller?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Karen Miller. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven