Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gregory Maguire
Wicked

In de traditie van Gabriel García Márquez, J.R.R. Tolkien en Lewis Carroll is Wicked een verhaal dat put uit vele bronnen. Gregory Maguire boekstaaft een odyssee door de complexe wereld van Oz – waar je slecht bent als je de waarheid spreekt.

Toen Dorothy triomfeerde over de Slechte Heks van het Westen in L. Frank Baum’s Amerikaanse klassieker, hoorden we slechts haar kant van het verhaal. Maar hoe zat het met haar aartsvijandin, de mysterieuze heks? Waar kwam zij vandaan? Hoe was ze zo slecht geworden? En wat is de ware aard van het kwaad?

Gregory Maguire schept een fantasiewereld die zo rijk en vitaal is dat onze visie op Oz voorgoed verandert. Wicked gaat over een land waar dieren praten en niet meer behandeld willen worden als tweederangs burgers, waar Munchkinlanders streven naar het comfort en de stabiliteit van de middenklasse en de Blikken Man slachtoffer wordt van huishoudelijk geweld. En dan is er nog dat meisje met de groene huid, Elphaba genaamd, dat zal opgroeien tot de beruchte Slechte Heks van het Westen, een slim, prikkelbaar en onbegrepen wezen dat ons begrip van goed en kwaad op zijn kop zet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wicked
Auteur: Gregory Maguire
Oorspronkelijke titel: Wicked
Uitgeverij: De Vliegende Hollander
ISBN : 978 90 495 00443
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: juli 2010

 


Heb jij een mening over de boeken van Gregory Maguire?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Gregory Maguire. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven