Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin Hobb
De Kronieken van de Wilde Regenlanden # 3: Drakenstad

De Wilde Regenlanden zijn vol gevaren en onaangename verrassingen: het dichte oerwoud is vrijwel ondoordringbaar, de waterwegen zijn nog nooit in kaart gebracht. Dat leverde tal van hindernissen op voor zowel de draken als hun drakenhoeders die stroomopwaarts de kronkelingen van de Wilde Regenrivier volgden, op zoek naar de Ouderlingenstad Kelsingra. En eindelijk, aan de overkant van de kolkende rivier, torent de mythische stad in al haar pracht en praal omhoog. Weliswaar nagenoeg onbereikbaar door het wilde water, maar de gebouwen van glanzend zwart en zilver gesteente lonken. Duidelijk is echter dat de problemen nog lang niet uit de weg zijn geruimd, nog lang niet alle vragen zijn beantwoord. Integendeel. Zo dreigt er nog steeds gevaar van de legers van de Hertog van Chalced, die met smart en toenemend ongeduld wacht op een verse zending drakenvlees, op het drakenbloed dat hem een nageslacht kan bezorgen. Maar er gebeurt meer. Drakenhoedster Thymara begint zelf steeds meer op een draak te lijken - ze heeft zelfs al vleugels - en dat geldt ook voor de andere hoeders. Veranderd onder de invloed van de draken zien ze er geen van allen nog langer uit als een mens en kunnen ze dus niet meer terug naar hun oude leven. Wellicht nog belangrijker is dat de draken, nu ze Kelsingra bereikt hebben, onder invloed van de stad aan kracht winnen. Daarmee neemt ook hun irritatie ten opzichte van de mensen toe...


Over de auteur:
Robin Hobb is de auteur van de beroemde fantasyseries De Boeken van de Zieners, De Boeken van de Nar en De Levende Schepen. In 2007 verscheen tevens de serie Zoon van de Krijger. Ook schreef zij als Megan Lindholm onder andere de vierdelige serie De Windzangers. Robin Hobb geldt als één van de allerbeste en meest geliefde auteurs binnen de fantasy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drakenstad
Auteur: Robin Hobb
Oorspronkelijke titel: City Of Dragons
Serie: De Kronieken van de Wilde Regenlanden
Derde boek
Uitgeverij Luitingh
Vertaling: Fred en Eric Karreman
ISBN: 978 90 245 3660 3
Gebonden
Prijs: € 24,95
Verschenen: september 2011
 

Kijk hier voor het eerste deel van deze serie

Kijk hier voor het tweede deel van deze serie

 


Op het Ezzulia Forum:

Inmiddels alle boeken van de Zieners gelezen en ik ben helemaal verslaafd!
Els B. over De Boeken van de Zieners

Ik heb mijn eerste Hobb boek gelezen: Leerling en Meester van de Boeken van de Zieners. Helemaal geweldig!
Linda over De Boeken van de Zieners

Ik denk dat Robin Hobb wel tot mijn favoriete schrijvers gaat behoren.
Cloudyhead over De Boeken van de Zieners

Ik vind het echt smullen.
Draconia over De Boeken van de Nar

 


Heb jij een mening over de boeken van Robin Hobb?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Robin Hobb. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

 

 

 

Terug naar boven