Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin Hobb
De Kronieken van de Wilde Regenlanden # 4: Drakenbloed

De hoofdrolspelers in De Kronieken van de Wilde Regenlanden wacht een schimmige toekomst. Niets is zeker. De draken en hun drakenhoeders die via de Wilde Regenrivier de mythische Ouderlingenstad Kelsingra wisten te bereiken, zijn immers verzeild geraakt in een wereld die eindeloos weergalmt van een aenonlange geschiedenis, nu vol gevaren die tot ongelofelijke avonturen leiden.

Al wat vaststaat is dat de confrontatie tussen de draken van Kelsingra en de wrede hertog Chalced onvermijdelijk is. In zijn nietsontziende drang tot overleven is de vreeswekkende hertog bereid om over lijken te gaan... draken, Ouderlingen, het is hem om het even. Sintara en haar mede-draken, geholpen door hun hoeders Thymara, Tats en Rapskal, laten dit niet over hun kant gaan en er brandt een strijd los die de wereld van de Wilde Regenlanden op haar grondvesten doet schudden.

En Tintaglia? Gekweld door martelende pijnen slaagt ze erin het luchtruim te kiezen en begint aan een wanhopige vlucht, misschien wel haar laatste. Want Tintaglia is op weg naar huis...

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele, tot prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners - Leerling en Meester - verscheen. Nu, vijftien jaar later, is Robin Hobb een van de succesvolste en oorspronkelijkste fantasiaschrijvers van de afgelopen eeuw.

Met dit boek, Drakenbloed, wordt de tetralogie De Kronieken van de Wilde Regenlanden, waarvan inmiddels Drakenhoeder, Drakenziel en Drakenstad zijn verschenen, besloten. In dit vierluik keert Robin Hobb terug naar de wereld van De Boeken van de Levende Schepen en de novelle De thuiskomst. Op overtuigende wijze maakt zij in dit hoogtepunt van schrijverschap en oorspronkelijke fantasyverbeelding duidelijk waarom haar boeken wereldwijd als de top in eigentijdse fantasyvertelkunst worden beschouwd.

Zowel Drakenstad als Drakenbloed beleven hun wereldpremière in Nederland. Deel drie verschijnt pas in het voorjaar van 2012 in de oorspronkelijke, Engelstalige uitgave. Drakenbloed staat gepland voor 2013.


Over de auteur:
Robin Hobb is de auteur van de beroemde fantasyseries De Boeken van de Zieners, De Boeken van de Nar en De Levende Schepen. In 2007 verscheen tevens de serie Zoon van de Krijger. Ook schreef zij als Megan Lindholm onder andere de vierdelige serie De Windzangers. Robin Hobb geldt als één van de allerbeste en meest geliefde auteurs binnen de fantasy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drakenbloed
Auteur: Robin Hobb
Oorspronkelijke titel: Blood of Dragons
Serie: De Kronieken van de Wilde Regenlanden
Vierde deel
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90
Vertaling: Fred en Eric Karreman
Gebonden
Prijs: € 24,95
Verschenen: december 2011
 

Kijk hier voor het eerste deel van deze serie

Kijk hier voor het tweede deel van deze serie

Kijk hier voor het derde deel van deze serie

 


Op het Ezzulia Forum:

Inmiddels alle boeken van de Zieners gelezen en ik ben helemaal verslaafd!
Els B. over De Boeken van de Zieners

Ik heb mijn eerste Hobb boek gelezen: Leerling en Meester van de Boeken van de Zieners. Helemaal geweldig!
Linda over De Boeken van de Zieners

Ik denk dat Robin Hobb wel tot mijn favoriete schrijvers gaat behoren.
Cloudyhead over De Boeken van de Zieners

Ik vind het echt smullen.
Draconia over De Boeken van de Nar

 


Heb jij een mening over de boeken van Robin Hobb?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Robin Hobb. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

 

 

 

Terug naar boven