Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brian Herbert & Kevin J. Anderson
Prinses van Duin

Het nieuws verspreidt zich door het heelal: Paul Muad"Dib, Duins messias, is blind de woestijn van Duin in gelopen, zijn dood tegemoet.

Het bericht heeft vergaande gevolgen, niet in het minst voor zijn zus en erfgename Alia. Terwijl zij met Duncan probeert het Keizerrijk bijeen te houden barst er een nieuwe machtsstrijd los. Alia leeft in verwarring. Ze weet niet meer wie ze moet vertrouwen en worstelt om Pauls beeld van het universum recht aan te doen. Als er dan ook nog eens personen opduiken die alles doen om de mythe van de Muad"Dib te ontkrachten, ziet ze maar één antwoord: terreur.

Net als de oorspronkelijke Duin–boeken staat Prinses van Duin vol menselijke dilemma"s, nu actueler dan ooit tevoren: over crisis in een wereld vol botsende ideologieën.


Over de auteur:
Brian Herbert, geboren in 1947, is de zoon van de legendarische auteur Frank Herbert, de auteur van de Duin-reeks. Hij studeerde sociologie en was actief als onder meer redacteur, ontwerper van bordspellen, verzekeringsagent en encyclopedieverkoper, voor hij in 1983 op eigen kracht als SF-auteur debuteerde met Sidney's Comet, dat in 1985 werd vervolgd met The Garbage Chronicles. In 1986 verscheen Man of Two Worlds, dat hij samen met zijn vader schreef. Hoewel zijn werk in veel aspecten op dat van zijn vader lijkt, is Brian erin geslaagd een heel eigen toon te vinden en hij wordt in de Verenigde Staten dan ook beschouwd als een talentrijk en zeer oorspronkelijk auteur.

Kevin J. Anderson (Oregon, Wisconsin, 1962), is van oorsprong technisch schrijver en verkocht zijn eerste verhaal Luck of the Draw in 1982 aan het tijdschrift Space & Time. Tot 1992 schreef hij meer dan honderd korte verhalen en artikelen voor een groot aantal SF-tijdschriften. In 1992 verscheen zijn eerste roman, Resurrection, Inc., waarin elementen van de nabije toekomstroman en het horrorgenre samengevoegd werden. Hoewel hij niet de naamsbekendheid heeft van meer illustere collega's, is Kevin Anderson een van de bestverkopende SF-auteurs van dit moment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prinses van Duin
Auteur: Brian Herbert & Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: The Winds of Dune
Uitgeverij Mynx
ISBN: 978 90 225 5345 9
Paperback
Prijs: € 22,50
Verschenen: mei 2010

 


Heb jij een mening over de boeken van Brian Herbert & Kevin J. Anderson?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Brian Herbert & Kevin J. Anderson. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van hun boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven