Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bernhard Hennen
Drakenelfen # 1: De gevallen koning

Elfen spreken tot de verbeelding. Dat wordt nog eens extra onderstreept door het fenomenale succes dat Bernard Hennen in Nederland wachtte, toen in 2008 het eerste boek van zijn elfencycli, De Elfen, in vertaling verscheen. Ge´nspireerd door de grote legenden en volksverhalen die over elfen de ronde doen, werkte hij onvermoeibaar voort aan zijn 'verborgen geschiedenis' van het elfenvolk. Nu, in Drakenelfen, stapt Hennen duizend jaar terug in de geschiedenis van zijn elfenvolk.

In de verboden wereld Nangog is de sleutel te vinden die de drager alleenheerschappij geeft over Alfenmark. Als de demonische Devanthar proberen de sleutel in hun bezit te krijgen ontbrandt de strijd om het magische rijk. Het is een strijd die niet alleen bepalend is voor de toekomst van de elfen, maar voor die van de gehele wereld!

In deze donkere periode van beproeving in de geschiedenis van mens, dwerg en elf, zijn drie personen bepalend voor het strijdverloop. Zo manifesteert de eenvoudige boer Artax zich als een geweldige legeraanvoerder in de strijd tegen de Hemelslagen, de machtige vorsten van het Drakenvolk. ook is daar de goedgemutste dwerg Galar, de enige die in staat is het wapen te smeden dat is opgewassen tegen het geweld van de Drakenlegers. En dan is zij er nog, Nanadalee, een vrouwelijke jager met elfenbloed die in opdracht van de Hemelslangen als huurmoordenares op pad wordt gestuurd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De gevallen koning
Auteur: Bernhard Hennen
Oorspronkelijke titel: Drachenelfen 1
Serie: Drakenelfen
Eerste deel
Uitgeverij Luitingh Fantasy
Vertaling: Gerard van Buuren
ISBN: 978 90 245 4467 7
Paperback / 480 blz.
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2011

 


Op het Ezzulia Forum:

Het is een mooi en vooral meeslepend verhaal
Marianneke over De Elfen

Het eerste boek De elfen vond ik helemaal geweldig
Fedor over De Elfen

Het is weer een heerlijk boek, ik heb weer echt genoten
Patries over De Elfenlicht

 


Heb jij een mening over de boeken van Bernhard Hennen?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Bernhard Hennen. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

 

 

Terug naar boven