Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy
 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bernhard Hennen

De Elfen # 2: Elfenwinter

In Elfenwinter duikt de lezer in een adembenemend verhaal dat begint bij de laatste grote oorlog tussen trollen, mensen en elfen. Een avontuur met als belangrijkste ingrediŽnten liefde, macht en vriendschap, en een bloedvete die de eeuwen overstijgt...

Het is de finale geschiedenis van een volk dat uit de Europese mythen en volksvertellingen niet meer weg te denken is - een regelrechte aanrader voor elke lezer van In De Ban van de Ring.

 

Twee moordaanslagen heeft elfenvorstin Emerelle overleefd. Nu staat het lichtfeest voor de deur, waaraan alle elfenstammen gewoontegetrouw deelnemen. Ollowain, bevelhebber van de lijfwacht van de vorstin, raadt Emerelle ten stelligste af het lichtfeest bij te wonen. Hij is er namelijk van overtuigd dat de opdrachtgever van de moordaanslagen zich onder de feestganger bevindt.

In zijn wanhoop verzekert Ollowain zich van de hulp van Silwyna, een elfenvrouw van de stam van de Maurawan. Zij heeft een geheimzinnig verleden, maar is uiterst trefzeker met de boog. Als een pijl de elfenvorstin op een haar na mist, heeft het er alles van weg dat Silwyna een dubbelrol speelt.

Is dat zo? Voorlopig is alleen zeker dat de gebeurtenissen de wereld van mens, trol en elf op zijn kop zetten, met dramatische gevolgen voor alle volkeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elfenwinter
Auteur: Bernhard Hennen
Oorspronkelijke titel: Elfenwinter
Serie: De Elfen
Tweede deel
Luitingh Fantasy
ISBN: 978 90 245 2794 6
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: september 2008

ISBN: 978 90 245 2793 9
Gebonden
Prijs: € 29,95
Verschenen: september 2008

 

Over de auteur:
Bernhard Hennen
(1966) studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggend beroep te kiezen, begon hij te schrijven: historische en fantasyromans. Ook bedacht hij fantasy verhaallijnen voor pc-games en rollenspellen, onder meer voor het in de internationale fanwereld razend populaire Das Schwarze Auge. Met De Elfen trof hij het universele lezershart; bij het verschijnen van het vervolg, Elfenwinter, bracht hij het moeiteloos tot bestsellerauteur. Momenteel woont Bernhard Hennen met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

 


Heb jij een mening over de boeken van Bernhard Hennen?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Bernhard Hennen. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven