Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markus Heitz
De Donkere Tijd # 5
De Magie van de Macht

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een duister verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Na lange jaren van oorlog en strijd verlangt Lodrik, de heerser van Tarpol, meer dan ooit naar vrede en rust. Alleen de bastions van de Rogogarders en Kensustrianen verzetten zich nog tegen zijn heerschappij en zijn droom van een groot en machtig, maar vooral vredevol rijk, lijkt werkelijkheid te worden.

Maar Lodriks beproefde raadgever, de doortrapte Mortva Nescrea, smeedt op de achtergrond duistere plannen om dat te voorkomen, en die plannen voert hij ook uit...


Over de auteur:
De schrijver-journalist Markus Heitz is momenteel de belangrijkste en succesvolste Europese auteur van oorspronkelijke fantasieverhalen. Met De Dwergenboeken schreef hij een fantasy epos van klassieke statuur, waarin hij de eeuwige bijrolspelers uit de moderne fantasy in het volle schijnwerperlicht plaatste. Heitz slaagde met vlag en wimpel in zijn poging de dwerg en alles wat dit volk bezighoudt van nieuwe allure te voorzien en gaandeweg ook nog eens een bekend thema nieuw leven in te blazen. Een prestatie waartoe alleen de allergrootste fantasyauteurs van nu in staat zijn.

In 2006 zag Markus Heitz - voor de tweede keer in zijn loopbaan - zijn inspanningen beloond en bekroond met de Deutscher Phantastik Preis 2006. Eerder ontving hij deze prijs voor het beste debuut voor Schaduwen boven Ulldart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Magie van de Macht
Auteur: Markus Heitz
Serie: De Donkere Tijd
Vijfde deel
Oorspronkelijke titel: Die Magie des Herrschers
Luitingh Fantasy
ISBN: 978 90 245 3053 3
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: oktober 2009


Kijk hier voor deel 1 van deze serie.

Kijk hier voor deel 2 van deze serie.

Kijk hier voor deel 3 van deze serie.

Kijk hier voor deel 4 van deze serie.
 


Op het Ezzulia Forum:

Wat een boek! Markus Heitz is inmiddels toegevoegd aan mijn rijtje van favoriete auteurs
Rafeltje over Schaduwen boven Ulldart

Ik kan alleen maar hopen dat de geruchten van een verfilming van dit boek waar zijn
ce5s97p over De Dwergen

Ik vind Markus Heitz echt Grandioos!
Arcandle over De Dwergen

 


Heb jij een mening over de boeken van Markus Heitz?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Markus Heitz. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

Terug naar boven