Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markus Heitz
De Donkere Tijd # 6: De Bronnen van het Kwaad

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een duister verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Om de dood van Lodrik te wreken, grijpen zijn onderdanen naar de wapenen. Niemand vermoedt dat de heerser van Tarpol door zijn op macht beluste kinderen werd geofferd. De grootheidswaan van, bijvoorbeeld, de jonge Govan kent geen grenzen. Dan gaat plotseling het gerucht dat Lodrik nog leeft. Intussen maakt de jeugdige Loran zich op om samen met zijn geheime bondgenoten tegen de horden van de Boze op te trekken. Govan, daarentegen, spant zich tot het uiterste in om de profetie van de Donkere Tijd uit te laten komen en Ulldart voorgoed aan het kwaad over te leveren.

In de cyclus De Donkere Tijd stort Heitz zich op de klassieke thema's als liefde en bedrog, macht en onmacht, en dit geplaatst tegen de achtergrond van de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. In dit spannende fantasyavontuur in zes delen geeft Heitz gaandeweg op verhullende wijze inzicht in de geschiedenis, in het mythische verleden van Ulldart.

Het eerste deel van Heitz' vervolgserie De Nieuwe Tijd, Bedrieglijke Vrede, zal in juni 2010 verschijnen.


Over de auteur:
De schrijver-journalist Markus Heitz is momenteel de belangrijkste en succesvolste Europese auteur van oorspronkelijke fantasieverhalen. Met De Dwergenboeken schreef hij een fantasy epos van klassieke statuur, waarin hij de eeuwige bijrolspelers uit de moderne fantasy in het volle schijnwerperlicht plaatste. Heitz slaagde met vlag en wimpel in zijn poging de dwerg en alles wat dit volk bezighoudt van nieuwe allure te voorzien en gaandeweg ook nog eens een bekend thema nieuw leven in te blazen. Een prestatie waartoe alleen de allergrootste fantasyauteurs van nu in staat zijn.

In 2006 zag Markus Heitz - voor de tweede keer in zijn loopbaan - zijn inspanningen beloond en bekroond met de Deutscher Phantastik Preis 2006. Eerder ontving hij deze prijs voor het beste debuut voor Schaduwen boven Ulldart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Bronnen van het Kwaad
Auteur: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Quellen des Bösen
Serie: De Donkere Tijd
Zesde (en laatste) deel
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90 245 3054 0
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: mei 2010


Kijk hier voor deel 1 van deze serie.

Kijk hier voor deel 2 van deze serie.

Kijk hier voor deel 3 van deze serie.

Kijk hier voor deel 4 van deze serie.

Kijk hier voor deel 5 van deze serie.
 


Op het Ezzulia Forum:

Wat een boek! Markus Heitz is inmiddels toegevoegd aan mijn rijtje van favoriete auteurs
Rafeltje over Schaduwen boven Ulldart

Ik kan alleen maar hopen dat de geruchten van een verfilming van dit boek waar zijn
ce5s97p over De Dwergen

Ik vind Markus Heitz echt Grandioos!
Arcandle over De Dwergen

 


Heb jij een mening over de boeken van Markus Heitz?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Markus Heitz. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

Terug naar boven