Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorothy Hearst

De Wolven # 1
De Belofte van de Wolven

Het verhaal begint 14.000 jaar geleden, in Zuid-Europa. Op een kwade dag is de jonge en onervaren wolvin Kaala, geboren in een wolventroep van gemend bloed, getuige van de verbanning van haar moeder en de wrede moord op haar broeders en zusters. Alleen op de wereld heeft Kaala geen andere keuze dan zich aan te sluiten bij de troep van de Snelrivier - en dan moet zij letterlijk vechten voor haar leven om haar plaats in de troep en dus ook haar toekomst veilig te stellen. Ondanks alle hindernissen en beproevingen slaagt Kaala daarin.

Het gaat opnieuw mis als Kaala en haar jonge soortgenoten toenadering zoeken tot mensenkinderen, met hen spelen en met hen op jacht gaan, want daarmee riskeren ze verbanning uit de troep. Op een van die uitstapjes redt Kaala een mensenkind van de verdrinkingsdood, met alle gevolgen van dien.

Niet lang daarna ontdekt Kaala dat het haar levensbestemming is een oogje op de mensen te houden en ervoor te zorgen dat zij hun band en het contact met de natuur niet verliezen. Om die taak tot een goed einde te brengen, moet ze een oplossing zoeken voor een opvallende tegenstelling: hoewel de wolf altijd het gezelschap van de mens opzoekt, is het voor de mens onmogelijk het gezelschap van de wolf lang te verdragen. En ook: telkens als de twee nader tot elkaar komen, leidt dat tot ruzie en strijd. Gelukkig vindt Kaala steun in het verhaal van de legendarische wolvin Lydda, die er in een grijs verleden in slaagde wolf en mens tot elkaar te brengen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Belofte van de Wolven
Auteur: Dorothy Hearst
Serie: De Wolven
Eerste deel
Oorspronkelijke titel: Promise of the Wolves
Luitingh Fantasy
ISBN: 978 90 245 2839 4
Gebonden
Prijs: € 18,95
Verschenen: juni 2008

 

Over de auteur:

Dorothy Hearst bracht het grootste gedeelte van haar beroepsbestaan door als acquirerend redacteur en later hoofdredacteur van het gerenommeerde uitgevershuis Jossey-Bass te San Francisco. Haar expertise over de relatie tussen mens en dier deed ze onder meer op via de tientallen boeken die ze over dit onderwerp redigeerde. Als persoonlijke noot meldt Hearst dat ze een zwarte band taekwondo bezit en actief was als acteur en onafhankelijk filmproducent.

De Wolven is een geschiedenis in drie delen. De Belofte van de Wolven is het eerste deel. De serie zal vervolgd worden met De Reis van de Wolven en De Ziel van de Wolven. De trilogie is - de VS en Groot-BrittanniŽ niet meegeteld - inmiddels in negen landen verkocht.

 


Heb jij een mening over de boeken van Dorothy Hearst?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Dorothy Hearst. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven