Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy
 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mel Hartman
Manon Maxim # 1, Anders

Anders is het verhaal van Manon Maxim, een zogenaamde anderssoort. Anderssoorten leven al duizenden jaren onopgemerkt onder de mensen en doen er alles aan om hun talenten verborgen te houden. Misbruikt een anderssoort zijn gaven, dan wordt Manon ingezet om daar iets aan te doen. Haar leven is daardoor een onvoorspelbare aaneenschakeling van speurwerk, passie en gevaar.

Wanneer een meedogenloze figuur uit het verre verleden opduikt om Manon en de anderssoorten van wie ze houdt het leven zuur te maken, tast ze volledig in het duister. Bijgestaan door haar schatrijke adoptievader, Jabar, en enkele vrienden gaat Manon op onderzoek uit. Hoe dieper zij graaft, hoe verder zij verstrikt raakt in een netwerk van intriges en terreur. Als Manon ten slotte beseft waar ze in terechtgekomen is, lijkt ontsnappen niet langer mogelijk.


Over de auteur:
Mel Hartman werd geboren in 1972 in Oostende en woont nu in Mariakerke. Ze heeft altijd al geschreven. Gedichten, liefdesbrieven, toneelstukken... Van alles en nog wat. Later werd duidelijk dat ze zich het beste voelde wanneer ze pure fictie schreef: horror, sf, fantasy.

Tien jaar geleden begon het serieus te worden. Op een beurs voor het onuitgegeven boek verkocht ze tamelijk wat exemplaren van een sf, een fantasy, een bundel kortverhalen. Hartman werd medewerkster van tijdschrift Cerberus en in die periode leerde ze ook haar mentor, auteur John Vermeulen, kennen. Door te verhuizen naar Nederland stopte haar medewerking met Cerberus maar ze kreeg al snel een nieuwe aanbieding. Gedurende enkele jaren schreef Hartman grappige columns in een Nederlandse krant over haar ervaringen als Belgische in Nederland.

In 2007 verscheen dan bij uitgeverij Kramat haar eerste roman De Fantasiejagers. Mel Hartman was altijd al gefascineerd door dromen en slaap, het paranormale en mythen uit verschillende culturen. Ze geniet ervan om eigen werelden en personages te creŽren.

De Fantasiejagers wordt verfilmd! Scenario en verfilming door Pedro Chaves.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders
Auteur: Mel Hartman
Serie: Manon Maxim
Eerste deel
Uitgeverij Kramat
ISBN: 978 90 7955 230 6
Paperback
Prijs: € 18,95
Verschenen: mei 2010


 


Heb jij een mening over de boeken van Mel Hartman?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Mel Hartman. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven