Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Terry Goodkind
De Wet van Negen (gebonden editie)

Het begint allemaal in onze wereld, in deze tijd.

Op weg naar de galerie die zijn schilderijen verkoopt, weet een weinig succesvolle kunstschilder, Alex, met gevaar voor eigen leven een aanslag op een jonge vrouw te voorkomen. Op het nippetje weet hij haar weg te sleuren voor de bumper van een aanstormende truck met een piratenvlag op de cabine. Zo begint Alex’s zevenentwintigste verjaardag – een dag vol verrassingen.

De jonge vrouw heet Jax en ze is afkomstig van een andere wereld, een wereld waar magie werkt, een wereld ook die grote omwentelingen te wachten staat. En Jax waarschuwt hem: ‘Pas op voor spiegels. Ze kunnen je via spiegels volgen.’

Nog vreemder wordt het als Alex op zijn verjaardag ook nog verneemt dat hij die dag erfgenaam is geworden van een immens landgoed in Maine. En Jax heeft nog een verrassing voor hem in petto, de kernzin van een profetie: ‘Alleen iemand van deze wereld kan onze wereld redden.’

Op dat moment is Alex al duidelijk geworden dat van die andere wereld levensgevaarlijke tegenstanders de overstap naar zijn wereld hebben gemaakt om te voorkomen dat de profetie waarheid wordt.

Zo, meeslepend, vol raadsels, onthullingen en actie begint De Wet van Negen.

 

Over de auteur:
De Amerikaanse schrijver Terry Goodkind (1948) werd geboren in Omaha, Nebraska. Al van jongs af aan was hij gek op schrijven. Na de kunstacademie was Terry onder andere werkzaam als timmerman, natuurkunstenaar en vioolbouwer, maar na verloop van tijd besefte hij dat schrijven zijn echte passie was.

Lezen heeft Terry altijd moeite gekost, omdat hij dyslectisch is. Dit maakte hem een langzame lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Op school werd hij uitgelachen en belachelijk gemaakt door leraren die zijn probleem niet herkenden. Desondanks bleef Terry lezen. Hij deed dit echter stiekem, zodat volwassenen hem er niet belachelijk mee konden maken. Tijdens het lezen verloor hij zich in andere werelden. Dit voelde hij niet als lezen, want bij lezen, dacht hij, hoorden saaie verhalen. Hij las niet, hij ervoer een soort 'verhalenmagie'.

Naarmate hij ouder werd, ging Terry steeds minder lezen. Wel bleef hij verhalen verzinnen, maar deze zette hij nooit op papier, bang als hij was om te veel spelfouten te maken. In het laatste jaar van de middelbare school kreeg Terry een lerares Engels die hem niet belachelijk maakte. Ze las de verhalen die hij als opdracht bij haar inleverde en stimuleerde hem om te blijven schrijven. Ze leerde hem ook hoe hij zijn schrijven kon verbeteren.

Tegenwoordig woont Terry Goodkind in Maine - in een huis dat hij zelf heeft gebouwd met zijn vrouw Jeri - en is fulltime schrijver. In zijn vrije tijd trekt hij er graag op uit, de wilde natuur in. De natuur die hem inspireert in zijn werk.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Wet van Negen
Auteur: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The Law of Nines
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90 245 7748 4
Gebonden
Prijs: € 14,95 (na 15 januari 2011: € 19,95)
Verschenen: november 2010

Kijk hier voor de paperback uitvoering

 


Heb jij een mening over de boeken van Terry Goodkind?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Terry Goodkind. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven