Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monika Felten
De Saga van Thale # 1: Elfenvuur

De jonge Ilahja wordt door verschrikkelijke herinneringen geplaagd. Als kind was ze er namelijk getuige van hoe haar familie omkwam in een zee van vuur. Kort daarop werd Thale door de legers van de wrede veroveraar An-Rukhbar onder de voet gelopen. Alle menselijke dru´den - dat wil zeggen, diegenen die de aanval overleefden - werden ingemetseld, evenals de Nevelelfen. Maar kort voor hij zijn laatste adem uitblies, voorspelde de Dru´de aller Dru´den met profetische zekerheid de komst van een redder, die de duistere machten zal overwinnen, die Thale weer uitzicht zal bieden op vrede en voorspoed.

Om te voorkomen dat de profetie bewaarheid wordt, maakt An-Rukhbar met behulp van magie alle toekomstige zwangerschappen onmogelijk. Vrouwen die toch een kind baren, wacht een afschuwelijk lot. Tot haar grote schrik ontdekt Ilahja dat ze zwanger is, en ze getroost zich alle moeite om de eerste tekenen te verbergen. En zo geschiedt het dat in een donkere nacht en onder erbarmelijke omstandigheden Ilahja's kind ter wereld komt. Het is een meisje, Sunnivah, dat zich in het geheel niet bewust is van de moeilijke taak die haar wacht...

Over de auteur:
Monika Felten (1965) won met de trilogie De Sage van Thale tweemaal de Deutscher Phantastik Preis.  Met deze trilogie brak ze door naar het grote publiek. Felten wordt momenteel beschouwd als de belangrijkste vrouwelijke vertegenwoordiger van het oorspronkelijke Europese fantasy-verhaal. Ze woont met haar echtgenoot en twee zonen op het platteland in de omgeving van Kiel.

Eerder verscheen van Monika Felten bij Luitingh Fantasy Koningin van de Zwaarden. Boek twee in De Sage van Thale zal verschijnen in november 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elfenvuur
Auteur: Monika Felten
Oorspronkelijke titel: Elfenfeuer
Serie: De Saga van Thale
Eerste deel
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90 245 3055 7
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: juli 2009
 


Heb jij een mening over de boeken van Monika Felten?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Monika Felten. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven